Hotnews
DOCUMENT Evaluare Națională 2021. A fost publicat ghidul pentru elevii de clasa a opta și părinții lor - informații despre condițiile și regulile examenului
Actualitate Educatie
Ministerul Educației a publicat un ghid informativ de 13 pagini despre examenul de evaluare națională 2021, dedicat elevilor dar și părinților, cu informații atât despre condițiile organizatorice și sanitare, cât și despre desfășurarea probelor scrise din datele de 22, 24 și 25 iunie și ulterior, din sesiunea specială.
Hotnews
Dosarul Colectiv, împărțit în două de magistrați. Piedone va fi judecat separat în luna septembrie / Avocații și procurorul acuză tergiversarea procesului: „Mai durează cinci ani? Vă bateți joc de noi”
Actualitate EsențIal
Curtea de Apel București a decis luni să formeze două dosare Colectiv, urmând ca fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, funcționarii din primărie și cei doi pompieri să fie judecați separat de patronii clubului. Decizia de disjungere a trezit nemulțumirea avocaților, care au reclamat faptul că se încearcă tergiversarea procesului. Și procurorul de ședință s-a opus disjungerii dosarului.
Hotnews
Rusia, China, Afganistan, Europa: Principalele concluzii ale summitului NATO
Actualitate InternațIonal
Rusia, China, noi amenințări, Afganistan, cooperare cu UE: iată principalele concluzii adoptate la summitul NATO de luni la Bruxelles, potrivit AFP. „Strategia nucleară a Rusiei, precum și programul său cuprinzător de modernizare, diversificare și extindere a sistemelor sale de arme nucleare - inclusiv creșterea numărului de arme nucleare nestrategice și rafinarea acestora - continuă să contribuie în continuare la o poziție mai agresivă de intimidare strategică”, spune reprezentanții NATO.
Mai sunt bilete pentru Euro 2020: Cât costă cel mai ieftin tichet la meciul de joi de pe „Arena Naţională“
Adevarul
Mai sunt bilete pentru Euro 2020: Cât costă cel mai ieftin tichet la meciul de joi de pe „Arena Naţională“

Pe site-ul UEFA, pot fi cumpărate tichete, inclusiv pentru partida de joi de pe „Arena Naţională“. Iar pentru marele meci din optimi, care poate aduce Portugalia lui Cristiano Ronaldo la Bucureşti, locurile vor fi suplimentate.

Hotnews
Klaus Iohannis: Am avut două discuții cu Joe Biden la summitul NATO. L-am invitat în România, a fost perfect de acord să organizăm o astfel de întâlnire
Actualitate InternațIonal
Președintele Klaus Iohannis, prezent luni la summitul NATO desfășurat la Bruxelles, a anunțat că l-a invitat pe președintele american Joe Biden în România, iar că acesta „a fost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire”.
Hotnews
Euro 2020: Lider surprinzător în Grupa E - Slovacia, peste Spania, Suedia și Polonia
Sport Fotbal
Ziua de luni a adus două surprize la Campionatul European de fotbal. În Grupa E, Slovacia a învins Polonia (2-1 - meciul a fost arbitrat de Ovidiu Hațegan), în timp ce Spania și Suedia au terminat la egalitate (0-0).
Hotnews
​Pisică urlă de foame și frică pe casa din strada Anton Pann 12, București
Actualitate Perspektiva
Și am privit cerul. Și cerul urla. De undeva se auzea un sfâșietor mieunat. Privesc de jur împrejur. Și pe casa înaltă, de vreo două etaje, din fața mea, urlă o pisică neagră. Pasul ei e șovăitor pe acoperișul fierbinte. Și e cu gâtul în jos, gata să alunece. Dar nu alunecă. Și e cu laba stângă în jos, gata să cadă. Dar nu cade. Telefonez autorităților. Și-mi dau seama că avem un VID. Blocaj mental. Vid legislativ.
Hotnews
Cum ar fi să ai o aplicație care să îți calculeze impozitul pe profit și să îți genereze și declarația fiscală aferentă? Ea există deja: KPMG Corporate Tax Manager
Economie FinanțE
În urma cu un an de zile, KPMG lansa aplicația de calcul a impozitului pe profit, generarea și managementul declarațiilor fiscale aferente, KPMG Corporate Tax Manager. Fiind prima aplicație de acest gen lansată pe piața românească care vizeaza 100% calculul de impozit pe profit conform legislației aplicabile în România. În același timp, aplicația a reprezentat un pas important în digitalizarea unor procese legate de funcția fiscală în cadrul companiilor din România.
Hotnews
Doi dintre cei care l-au agresat pe bărbatul din Buzău au fost arestați preventiv. Cel de-al treilea agresor, cercetat sub control judiciar
Actualitate EsențIal
Doi dintre cei trei agresori ai bărbatului cunoscut ca „Activistul buzoian” au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, informează News.ro. Cel de-al treilea este cercetat sub control judiciar.
Majoritatea statelor UE, precaute cu turiştii în pandemie. Care sunt ţările care primesc relaxate români - LISTA
Adevarul
Majoritatea statelor UE, precaute cu turiştii în pandemie. Care sunt ţările care primesc relaxate români - LISTA

Majoritatea statelor europene permit accesul pe teritoriul lor al persoanelor care s-au vaccinat cu schema completă anti-COVID, însă acest lucru este valabil doar pentru doi din zece români. În lipsa unei dovezi de imunizare, precum şi a faptului că „paşaportul european” de imunziare va fi operaţional abia din luna iulie, statele europene se bazează pe teste RT-PCR.

Hotnews
EUObserver: Cel mai mare inamic al NATO se ascunde în interiorul alianței
Actualitate InternațIonal
NATO rămâne cea mai puternică alianță militară, dar din perspectiva valorilor sale politice fundamentale n-a mai fost nicicând atât de vulnerabilă. Discuțiile despre creșterea bugetelor militare sau despre răspunsul la ambițiile altor puteri vor fi în van dacă membrii alianței nu vor redescoperi ce anume ar trebui ei să apere sau, după cum clarifică Tratatul nord-Atlantic: „libertatea, patrimoniul comun și civilizația popoarelor lor, fondate pe principiile democrației, libertății individuale și statului de drept”.
Hotnews
Roman Protasevici, scos în fața jurnaliștilor într-o nouă mascaradă la Minsk: „Mă simt perfect! Nu sunt ostatic, părinții mei sunt ostaticii!” - VIDEO
Actualitate InternațIonal
Jurnalistul bielorus Roman Protasevici a fost adus în fața reporterilor luni la Minsk pentru o conferință de presă susținută de oficiali ai regimului Lukașenko despre aterizarea forțată a avionului Ryanar în urma căreia disidentul a fost arestat, relatează Reuters.
Hotnews
Germanii de la Draxlmaier au anunțat un plan de investiții de 200 milioane euro la Timișoara
Economie Auto
Germanii de la Draxlmaier care au 15.000 de angajați în țară au anunțat un plan de investiții de 200 milioane euro pe următorii șase ani. Un punct foarte important constă într-un sistem de asamblare a bateriilor pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium începând cu 2022, scrie publicația ziuadevest.ro.
Hotnews
Euro 2020: Spania a avut 75% posesie, dar nu a câștigat (0-0 vs Suedia)
Sport Fotbal
Spania a dominat autoritar meciul cu Suedia, din Grupa E a Campionatului European de fotbal, dar nu a reușit să se impună. Meciul de la Sevilla s-a terminat la egalitate, scor 0-0.
Hotnews
Jurnalista Christiane Amanpour a anunțat că are cancer ovarian, a fost operată și face chimioterapie - VIDEO
Actualitate InternațIonal
Jurnalista Christiane Amanpour de la postul american CNN a anunțat, luni, că a fost diagnosticată cu cancer ovarian, a fost operată și face ședințe de chimioterapie.
Hotnews
De ce este România murdară? Un ghid despre managementul deșeurilor pe care ar trebui să-l citească primarii, cetățenii și firmele de salubritate
Actualitate EsențIal
Localitățile, pădurile, râurile din România sunt mult mai murdare decât în alte țări din Europa. Reciclăm de patru ori mai puțin decât media UE, iar scandalul gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei pare unul fără ieșire. Cum s-ar putea schimba lucrurile? Un expert din Asociația „Zero Waste Europe” explică care sunt soluțiile, exemplele de succes din România și de ce practicile „ieftine” din domeniul gunoaielor sunt mai scumpe decât reciclarea.
Hotnews
DOCUMENT. ​Schema HoReCa: Procedura s-a publicat în Monitorul Oficial, Atenție la site-ul de aplicare, că e fără www
Economie Eu R Ofonduri
Ministerul Economiei a publicat, luni seara, în Monitorul Oficial, procedura de implementare a schemei de ajutoare de stat pentru restaurante, baruri, hoteluri, pensiuni și alte firme din sectorul HoReCa și al turismului.