Hotnews
LiveText Simona Halep - Alize Cornet, în optimile de la Australian Open / Simona servește pentru a rămâne în meci
Sport Tenis
Simona Halep și Alize Cornet se duelează luni în optimile de la Australian Open. Sportiva din Franța conduce cu 3-1 în meciurile directe, dar ultima confruntare a avut loc în 2015. Partida de pe Rod Laver Arena este transmisă în format LiveText pe HotNews.ro.
Hotnews
Greva de la STB continuă și luni, doar o cincime dintre tramvaie, troleibuze și autobuze au ieșit pe trasee
Actualitate EsențIal
Doar aproximativ o cincime dintre mijloacele de transport public ale STB au ieșit pe trasee luni dimineață, ceilalți șoferi și vatmani continuând greva.
Hotnews
”​Marea Demisioneală”, datele pe România: Anul trecut au fost peste 450.000 de demisii, cu 60% mai multe decât în 2020 / Clasamentul joburilor din care s-a plecat
Economie Companii
​Când Marian Izbășescu și-a anunțat șeful că pleacă din firmă deși nu are un alt job pentru care să aplice, toți l-au crezut nebun. Marian lucra în IT, lua bani frumoși, dar simțea că o s-o ia razna de la cât trebuia să muncească. Și a decis să spună ”Stop joc!”. El este doar unul din cei 20% dintre români care renunță la job, fără a avea alte oferte la îndemână. Inspecția Teriorială a Muncii a transmis HotNews.ro numărul demisiilor înregistrate în 2021: peste 450.000, față de cele circa 300.000 de demisii din 2020.
Hotnews
​Business report Mărturia unui șef de depou care a reluat lucrul. Ce valori consideră diferite țări că ar trebui învățate la școală. Cum se obține un doctorat „pe bune” în România. Cât costă serviciile de audio streaming disponibile în România
Economie FinanțE & BăNci
Ce spunea Vasile Petrariu în 2020, în mandatul lui Firea, când un alt lider sindical reclama defecțiunile vehiculelor: „Informații false, cu scopul de a crea panică” ● Cum se obține un doctorat „pe bune” în România ● Ce valori consideră diferite țări că ar trebui învățate la școală ● Ce spune un șef de depou care a reluat lucrul: “Sincer, nici eu nu știu ce revendicări mai sunt. Oamenii mei sunt de acord cu protestul, dar să fie legal” ● Zorba, grecul. Episodul din România ● Putin, acuzat de Marea Britanie că vrea să instaleze un prorus la șefia guvernului ucrainean ● Valentin Lazea, însemnări de lectură: ”The Aristocracy of Talent: How Meritocracy Made The Modern World” ● Cât mai durează pandemia de coronavirus? Ce ne învață istoria și pandemiile din trecut ● In 2021 fondurile de pensii private nu au batut inflatia. Cat e de grav? ● Între rigoare și pragmatism. Cum se schimbă regulile europene privind deficitul bugetar și datoria publică ● Ziua liberă pentru însoțirea copilului la vaccinarea anti-COVID-19: Cum se acordă în cazul copiilor mai mici de 12 ani ● Matei Vișniec, dramaturg și jurnalist stabilit la Paris: „Dacă premierul Franței ar fi acuzat de plagiat, ar demisiona în câteva ore” ● Cât costă serviciile de audio streaming disponibile în România.
Hotnews
Negustorilor de arme le merge bine și în pandemie. Unele tendințe în producția și comerțul cu armament la nivel internațional
Actualitate Opinii
Față de 2011, cheltuielile militare globale au crescut, în 2020, cu 10% ajungând de la 1790 la 1960 miliarde dolari iar producția de armament a înregistrat o creștere de 21% de la 439 la 531 miliarde. Ceea ce reține atenția este faptul că pe lângă pleiada marilor producători care își dispută segmentul vânzărilor încă din vremea războiului rece – SUA, Rusia, Marea Britanie, Franța, Italia, chiar Germania și Spania – au apărut așa-numiții lupi tineri care, după modelul american din anii 50 – 80 ai secolului trecut au combinat cu succes rezultatele cercetărilor științifice din sectoarele civil și militar și au investit substanțial în ambele.
Hotnews
Despre blocuri, case și gusturi sau de ce fațada vilei tale nu e doar a ta, deși ai plătit-o
Economie Imobiliar
Frank Lloyd Wright spunea că doctorii au avantajul că își pot îngropa greșelile în vreme ce arhitecții sunt forțați să le recomande clienților să planteze iederă când iese prost – poftim de umple cu iederă acum sutele de kilometri de fronturi stradale caraghioase de la noi, dacă poți!
Grădină urbană, parc dendrologic şi lac peste ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara VIDEO
Adevarul
Grădină urbană, parc dendrologic şi lac peste ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara VIDEO

O grădină urbană este proiectată pe aproape nouă hectare din terenurile folosite în trecut de combinatul siderurgic din Hunedoara.

Hotnews
Cum arată harta acumulării de forțe rusești la granița cu Ucraina: nave, tancuri și trupe
Actualitate InternațIonal
Pe măsură ce negocierile dintre Rusia și Occident eșuează, iar Marea Britanie și SUA vin cu noi informații că Kremlinul ar pune la cale o lovitură de stat la Kiev pentru a instala un președinte și un guvern pro-Moscova, Vladimir Putin continuă să trimită militari la granițele Ucrainei. Astfel, potrivit The Guardian, Rusia a trimis alte noi trupe până spre granițele Ucrainei, iar șase nave rusești capabile să transporte tancuri au călătorit săptămâna trecută spre Marea Mediterană cu posibilitatea unui atac pe coasta de sud a Ucrainei, dacă Vladimir Putin dă semnalul atacului.
Hotnews
LISTA cabinetelor medicilor de familie din România unde pot fi făcute teste rapide COVID / Te poți testa și la alt medic decât cel pe lista căruia ești înscris
Actualitate Sanatate
Ministerul Sănătății a publicat, duminică seară, lista cabinetelor de medicină de familie unde pot fi făcute teste rapide antigen pentru depistarea COVID-19. Medicii de familie pot testa atât persoanele înscrise în lista proprie, cât și oricare alte persoane, cu condiția ca acestea să fie eligibile, la un interval de cel puțin 48 de ore între două testări succesive. De asemenea, autoritățile au anunțat că de duminică în București au fost deschise centre de testare în 28 de spitale, în condițiile în care Ambulanța era depășită de numărul mare de cereri de testare la domiciliu.
Hotnews
BAT lansează R&D Visitor Experience: Turul virtual al cercetării științifice de ultimă generație ce stă la baza noilor produse cu nicotină cu risc redus*
Economie Companii
BAT a lansat R&D Visitor Experience, un tur virtual al centrului global de cercetare și dezvoltare al companiei din Southampton, Marea Britanie, care invită vizitatorii să exploreze inovațiile științifice de ultimă generație ale companiei. Experiența reconfirmă abordarea deschisă și transparentă a BAT față de știință, care stă la baza dezvoltării portofoliului companiei de produse cu risc redus* și a activităților de dincolo de nicotină ale companiei.
Hotnews
Ceremoniile cu ocazia a 163 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române / Programul manifestărilor din București
Actualitate Politic
Autoritățile centrale și locale organizează, luni, ceremonii militare și religioase pentru marcarea a 163 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române. În toate bisericile vor avea loc slujbe, iar la fialul acestora clopotele vor răsuna pentru un minut, scrie news.ro. ”Ministerul Apărării Naționale, împreună cu autoritățile centrale și locale, va organiza luni, 24 ianuarie, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare și religioase cu ocazia sărbătoririi a 163 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române”, a transmis Ministerul Apărării.
Hotnews
Mecanisme pentru gestionarea forței de muncă în industria auto – implicații fiscale și juridice
Dosare Juridice Opinia Specialistilor Deloitte Si Reff&Asociatii
Industria auto este, fără îndoială, una dintre cele mai încercate în ultimii doi ani, dat fiind că s-a confruntat cu numeroase provocări, disfuncționalități în lanțurile de aprovizionare la nivel global, criza semiconductorilor și creșterea prețurilor materiilor prime fiind doar câteva dintre acestea. Dificultățile nu au întârziat să producă efecte asupra angajaților din industria auto, astfel că angajatorii trebuie să ia în calcul toate instrumentele pe care le au la îndemână pentru a-și asigura forța de muncă necesară continuării și chiar intensificării activității pentru a recupera decalajele înregistrate în contextul pandemiei. Printre acestea se numără facilitățile acordate de stat, importul de forță de muncă, munca la distanță sau detașarea angajaților în alte state. Însă toate acestea au și implicații fiscale, și juridice.
Hotnews
Dosar Drink Insider: „Organic” sau „Biodinamic”, asta-i întrebarea
Drink Insider
Marea majoritate a sticlelor de vin nu au certificare, iar Comisia Europeană studiază ideea de etichetare detaliată a conținutului sticlelor, încă din 2018. Între timp, putem doar să ne bazăm pe certificări „organice” sau „biodinamice”, singurele care garantează un minim de „bune practici agricole”. În continuare, o scurtă trecere în revistă a certificărilor din această categorie.
Hotnews
Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimează o creștere a veniturilor în acest an, iar 73% se așteaptă la intensificarea tranzacțiilor
Dosare Juridice Opinia Specialistilor Deloitte Si Reff&Asociatii
Reprezentanții companiilor din sectorul imobiliar comercial (spații comerciale, centre de afaceri și birouri, spații logistice) estimează, în proporție de 80%, o creștere a veniturilor în acest an comparativ cu 2021, iar 73% se așteaptă la intensificarea tranzacțiilor în domeniu în următoarele 12 luni, conform studiului global Deloitte 2022 Commercial Real Estate Outlook.
Hotnews
Blinken își întărește amenințările față de Rusia: ”Dacă o singură forță suplimentară” intră în Ucraina, SUA vor reacționa puternic
Actualitate InternațIonal
Secretarul american de stat Antony Blinken și-a amplificat avertismentul împotriva unei invazii ruse a Ucrainei, spunând că dacă „o singură forță rusă suplimentară” intră în Ucraina „într-un mod agresiv”, va avea ca rezultat un răspuns puternic din partea SUA și a aliaților săi, relatează CNN.
WP: SUA şi aliaţii europeni ar putea încerca să priveze mai multe sectoare ale economiei ruse de semiconductori
Adevarul
WP: SUA şi aliaţii europeni ar putea încerca să priveze mai multe sectoare ale economiei ruse de semiconductori

De asemenea, ruşii ar putea fi lipsiţi de acces la anumite tipuri de dispozitive electronice, notează The Washington Post.

Hotnews
VIDEO INTERVIU Parcursul unui antreprenor de la o tarabă în bazar la un business cu o cifră de afaceri de 1.500.000 euro
Actualitate EsențIal
Bogdan Bagiag și-a început povestea ca antreprenor în 2014, când a deschis o tarabă în bazar în Iași, unde vindea accesorii de pescuit. Câțiva ani mai târziu, acesta punea bazele Pernador, un business care se axează pe comercializarea de perne și pilote din bumbac. Am vorbit cu Bogdan, în cadrul unui interviu Startupcafe.ro, despre parcursul sau ca om de afaceri, despre provocările care au apărut și continuă să apară, despre modul în care prezența pe eMAG Marketplace l-a ajutat să își dezvolte afacerea, dar și despre planurile de viitor ale Pernador. “Anul acesta vrem să achiziționăm o linie de fabricat pilote. Aici trebuie să vedem cum facem rost de fonduri pentru ea, pentru că este destul de costisitoare, între €400.000 - €600.000”, ne-a spus Bogdan Bagiag.