Hotnews
Tedros Adhanom Ghebreyesus, susținut de aproape 20 de țări UE, pentru un al doilea mandat la conducerea OMS (surse diplomatice)
Actualitate Sanatate
Aproape douăzeci de țări ale Uniunii Europene au propus joi candidatura lui Tedros Adhanom Ghebreyesus la conducerea Organizației Mondiale a Sănătății, cu puțin timp înainte de expirarea termenului de propuneri, relatează AFP.
Hotnews
Cum arată chestionarul pentru vaccinare pe care trebuie să îl semneze părinții. Ministerul Educației: De vineri va fi distribuit în școli - DOCUMENT
Actualitate Educatie
Ministerul Educației a transmis chestionarul prin care părinții își vor exprima intenția de vaccinare a copiilor la școală, după ce acesta a fost validat de Ministerul Sănătății, se precizează într-un comunicat de presă. Chestionarul, care nu este obligatoriu, va fi distribuit în școli începând de vineri, 24 septembrie, prin inspectoratele școlare județene.
Hotnews
LiveScore Cupa României: CSU Craiova - CFR Cluj (21:30) / Derbiul șaisprezecimilor
Sport Fotbal
CSU Craiova și CFR Cluj dau piept joi seara în derbiul șaisprezecimilor Cupei României. Meciul din Bănie este LiveScore pe HotNews.ro.
Hotnews
​DOCUMENT Carantină de noapte în weekend în zonele cu rată de infectare de peste 6. Sunt exceptate persoanele vaccinate / Lista restricțiilor decise de CNSU - UPDATE
Actualitate EsențIal
Carantina de noapte va fi instituită în weekend în localitățile în care rata de infectare trece de 6 la mie și pe tot parcursul săptămânii în zonele cu incidență a cazurilor COVID-19 de peste 7,5 conform deciziei de joi a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Sunt exceptate însă persoanele vaccinate anti-COVID, care vor putea ieși din casă și în intervalul 05.00-20.00. În localitățile în care rata de infectare este mai mare de 6, dar nu depășește 7,5, magazinele vor fi închise de la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Certificatul verde COVID rămâne în vigoare în zonele cu rată de infectare de peste 3 la mie, iar pentru copii va fi obligatoriu de la 12 ani, și nu de la 6 ani, cum este acum.
Hotnews
Primele sume vehiculate în falimentul City: Ce daune externe ar fi de plătit, ce bani are Fondul de Garantare și ce faci dacă ai de recuperat mai mult de 100.000 de euro
Economie Asigurari
Primele estimări privind daunele care ar putea fi plătite în urma falimentului City Insurance aparțin Biroului Asigurătorilor Auto (BAAR), care în calitate de birou național Carte Verde, spune că ar putea plăti în următorii ani peste 150 milioane de euro pentru daunele făcute în afara țării de asigurații RCA la City. Poate suporta Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) daunele externe și interne care vor veni? Vezi în articol ce resurse are acum FGA, cât a plătit și mai are de plătit după falimentele Astra și Carpatica și ce faci dacă ai de recuperat mai mult de 100.000 de euro.
Hotnews
​Dezbatere VIDEO: Ar trebui România să primească refugiați Afgani? Ce spun 2 europarlamentari români: „Trebuie să facem și noi un amar de bine. (...) Este creștinește” / „România este obligată din motive umanitare”
Actualitate Meet Your Mep
Europarlamentarii români Vlad Nistor (PNL/PPE) și Nicolae Ștefănuță (USR-PLUS/Renew Europe) consideră că România ar trebui să primească refugiați afgani, în limita capacităților sale de primire, dar aceștia ar trebui să fie verificați foarte bine de serviciile speciale românești.
Hotnews
​El Dorado? Vase ceramice cu smaralde au fost găsite într-un templu presupus a fi din miticul oraș de aur
Science Arheologie
Arheologi din Columbia au găsit opt boluri ceramice cu figurine din metal și smaralde într-un templu și morminte adiacente. Vechiul popor Muisca (cunoscut și ca Chibcha), căruia i-au aparținut aceste „ofrendatarios” acum 600 de ani, era faimos pentru prelucrarea metalelor, iar măiestria lui ar fi inspirat legenda lui El Dorado – orașul de aur, scrie Live Science.
Hotnews
Garanti BBVA a fost validată ca Superbrand
Super Brands
Selectarea și recunoașterea Garanti BBVA, încă o dată, ca Superbrand, ne bucură și suntem foarte mândri pentru această distincƫie, deoarece reprezintă un semn clar al bunei noastre reputații și al consecvenței pe piața românească. Este a treia oară când Garanti BBVA a fost validată ca Superbrand în ultimii cinci ani, ceea ce arată că știm cum să construim și să păstrăm încrederea clienților și că strategia noastră centrată pe aceștia continuă să aducă rezultatele pe care le așteptăm.
Hotnews
VIDEO INTERVIU Cum pot tinerii să schimbe Europa? Vlad Prejvara, student: Viitorul stă în mâinile noastre/ Cred că tinerii doresc din partea UE noi oportunități, noi șanse, o deschidere către noi orizonturi
Actualitate EsențIal
Conferința privind viitorul Europei reprezintă o ocazie unică pentru cetățenii europeni de a dezbate provocările și prioritățile Europei, iar în acest context am discutat cu tineri implicați în problematica europeană pentru a vedea care sunt prioritățile lor, ce și-ar dori ca cetățeni europeni și cum ar trebui să comunice instituțiile pe limba lor. Vlad Prejvara este absolvent al Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Specializarea Relații Internaționale și Studii Europene și a discutat, în cadrul unui interviu acordat HotNews.ro, despre viitorul tinerilor în Europa: “Cred că tinerii doresc din partea UE noi oportunități, noi șanse, o deschidere către noi orizonturi. De asemenea, tinerii vor siguranța unui viitor, a unui viitor prosper, caracterizat de cât mai puține amenințări”, a declarat Vlad Prejvara.Pentru ca vocea ta să se facă auzită, UE te invită să participi la consultările Parlamentului European cu tinerii și să transmiți mai departe ideile tale pe youthideas.eu. ]
Hotnews
Cupa României: Dinamo București învinge Ripensia Timișoara și pune capăt unei serii de șase înfrângeri
Sport Fotbal
Dinamo București a pus capăt unei serii de șase înfrângeri consecutive, învingând în șaisprezecimile Cupei României Ripensia Timișoara (1-0).
Hotnews
Ce faci cu produsele de care nu mai ai nevoie și cum funcționează Livrarea prin OLX
Misca Lumea Fara Sa Te Misti
Nu de puține ori realizăm că spațiul din casă devine neîncăpător și ne împiedicăm de lucrurile pe care le-am adunat de-a lungul timpului și nu mai avem nevoie de ele. Atâta timp cât lucrurile sunt perfect funcționale, o soluție ar fi să le vinzi și astfel tu să mai eliberezi puțin loc în casă, iar cel care are nevoie de acel produs să îl obțină la un preț mai bun decât unul nou. OLX a lansat la începutul lunii mai serviciul de Livrare prin OLX. Dar hai să vedem despre ce este vorba și cum în curand va fi atât de ușor să miști lumea spre mai bine, fără să te miști, cu ajutorul serviciului de Livrare prin OLX.
Hotnews
De ce consideră Romelu Lukaku că îngenuncherea în semn de solidaritate împotriva rasismului nu are efect
Sport Fotbal
Romelu Lukaku, atacantul echipei Chelsea Londra, este de părere că gestul fotbaliștilor de a îngenunchea înaintea partidelor în semn de susținere a luptei împotriva rasismului nu are efectul scontat. ​
Hotnews
Cum s-a văzut pandemia prin ochii unui antreprenor din zona producției de bere artizanală. INTERVIU cu Laurențiu Bănescu, fondator Zăganu
Actualitate EsențIal
Banking-ul reprezintă (sau ar trebui să reprezinte) ceva mai mult decât celebrele credite și depozite sau o relație bazată pe încasarea unui salariu. #DreptulLaBanking este un demers care ar trebui să ușureze comunicarea dintre bancă și client, iar relația să fie una de parteneriat. Într-o serie de articole, vom încerca să aflăm cum se vede banking-ul din postura antreprenorului român, după o perioadă marcată de pandemie.
Hotnews
Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus
Economie Consumator
Consumatorii români de glo, produsul BAT care încălzește tutunul în loc să-l ardă, consideră că aceste produse au mai puține efecte negative decât fumatul. Astfel, consumatorii afirmă că, în comparație cu fumatul, dispozitivele care încălzesc tutunul (THP) produc mai puțin miros, nu colorează în aceeași măsură dantura și îi fac să tușească mai puțin. În același timp, consumatorii consideră aceste produse mai puțin supărătoare pentru cei din jur întrucât impactul asupra calității aerului din interior este redus.
Hotnews
5G și vaccin COVID: putem evita monopolul acordat prin brevete?
Dosare Juridice Opinia SpecialișTilor Stoica & AsociațIi
Există vreo legătura între tehnologia 5G și vaccinurile împotriva COVID-19? Ambele sunt protejate prin (multe) brevete și în ambele cazuri se poate pune problema evitării monopolului astfel acordat. Brevetele sunt esențiale pentru cercetare, dezvoltare și avans tehnologic. Însă, în unele situații, ar putea fi nevoie să se deroge de la monopolul pe care acestea îl acordă. Spre exemplu, un concurent care nu câștigă o licitație pentru implementarea unei rețele 5G ar putea face uz de monopolul său pentru a împiedica realizarea rețelei respective?
Hotnews
Sistemul Medical MedLife a lansat RoMâine, platforma României sănătoase. Nadia Comăneci, Radu Paraschivescu, David Popovici, Marius Manole și Melania Medeleanu se alătură, în calitate de ambasadori, misiunii de a Face România Bine Împreună
Ro Maine Med Life
Pe 18 Septembrie, de Ziua Internațională a Respectului, MedLife a lansat RoMâine, platforma României sănătoase. RoMâine înseamnă o idee, un proiect, un plan, o viziune, un efort comun de însănătoșire morală pentru noi toți. O școală națională de clădit în viitor în care Sistemul Medical MedLife aduce laolaltă profesori, medici, sociologi, scriitori, artiști, muzicieni, sportivi, președinți de bănci sau de asociații de locatari, hairstyliști și IT-iști, pentru a găsi Împreună soluții să Facem România Bine.
Hotnews
Augustin Zegrean: Noile restricții decise de Guvern pentru nevaccinați sunt în afara Constituției / Nu pot da o hotărâre de guvern cum vor ei
Actualitate EsențIal
Ultimele măsuri decise de Guvern prin hotărâre fie că este vorba de introducerea certificatului verde COVID-19, fie permiterea circulației pentru persoanele vaccinate în cazul carantinei sunt în afara Constituției, a declarat pentru HotNews.ro, fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean. El precizează că Guvernul nu poate institui astfel de măsuri care afectează drepturi și libertăți fundamentale prin hotărâre de Guvern. Pentru așa ceva este nevoie de lege, a spus Zegrean.
Hotnews
Dacian Cioloș, în fața lui Dan Barna în alegerile pentru șefia USR-PLUS / Președintele partidului va fi decis în turul 2 / Primele reacții ale candidaților
Actualitate Politic
Dacian Cioloș a ieșit pe primul loc în primul tur al alegerilor din USR-PLUS, președintele partidului urmând a fi ales în turul al doilea.Barna, după primul tur al alegerilor USR PLUS: Suspansul continuă. Sunt optimistCioloș: Partidul are nevoie de 2 ani de construcție, la sfârșitul cărora să avem șanse reale la președinția României
Hotnews
PeBloguri: Marcel Ciolacu anunță susținerea firmelor românești pentru plata facturilor energetice
Revista Presei Subiectele Zilei
Președintele PSD a anunțat, astăzi, după o întâlnire cu reprezentanții IMM-urilor că partidul său va depune un proiect de lege în Parlament pentru sprijinirea firmelor românești pentru plata facturilor la energie și gaze, cerând dezbaterea în regim de urgență. Potrivit proiectului, se prevede susținerea financiară a IMM-urilor a căror activitate este afectată de creșterile de prețuri și tarife la energie, gaze naturale și combustibil, atât printr-un ajutor nerambursabil pentru acoperirea unei părți din cheltuielile suplimentare ocazionate de creșterile de prețuri și tarife, cât și dintr-o alocare financiară nerambursabilă, deductibilă din impozitul pe cifra de afaceri sau impozitul pe profit.