Raed Arafat: „Aş lua în orice moment decizia de a face loc bolnavilor în stare critică. Cred că a fost una corectă”
Adevarul
Raed Arafat: „Aş lua în orice moment decizia de a face loc bolnavilor în stare critică. Cred că a fost una corectă”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a avut o nouă reacţie sâmbătă, în legătură cu situaţia controversată de la Spitalul Foişor din Capitală. Şeful DSU îşi susţine în continuare decizia de a evacua spitalul, pe care o consideră corectă, deşi este conştient că creat un disconfort pacienţilor.

A murit la 100 de ani un erou de război, fost prizonier la nemţi şi închis cinci ani în temniţele comuniste VIDEO
Adevarul
A murit la 100 de ani un erou de război, fost prizonier la nemţi şi închis cinci ani în temniţele comuniste VIDEO

Veteranul de război şi deţinutul politic Emil Drăgan, din Galda de Jos, judeţul Alba, a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă la vârsta de 100 de ani.

Hotnews
Raed Arafat vine cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor: Decizia a fost corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienți
Actualitate EsențIal
Raed Arafat susține că decizia de evacuare a Spitalului Foișor a fost una corectă, chiar dacă „a creat un disconfort pentru pacienții care erau internați”. „Poate că acum am învățat și mai mult pe partea de evacuare a unui spital, anumite aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare în viitor”, a susținut într-o înregistrare pe Facebook șeful DSU.
Hotnews
Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate
Actualitate EsențIal
Un bucureștean a depus cerere pentru eliberarea unei noi cărți de identitate acum aproape două luni, pe la mijlocul lui februarie. Serviciul public comunitar de evidență a persoanelor nu i-a eliberat nici până acum cartea de identitate, deși termenul legal de soluționare a cererii este de 30 de zile. Bucureșteanul sună să întrebe ce se întâmplă și i se răspunde că este o criză de plastic și nu au cu ce produce cartea de identitate, dar să revină câteva zile mai târziu că poate va fi rezolvată situația. Cazul bucureșteanului este doar un exemplu, fiindcă situația este generalizată la nivelul întregii țări.
$removeTags[Andreea Bădală, designer
vestimentar:

„Madonna însăşi 
a ţinut să poarte Murmur“ INTERVIU]
Adevarul
Andreea Bădală, designer vestimentar: „Madonna însăşi a ţinut să poarte Murmur“ INTERVIU

Andreea Bădală, fondatoarea brandului Murmur, povesteşte despre cum a început să colaboreze cu Madonna şi ce a însemnat munca alături de echipa artistei pentru a crea ţinute perfecte pentru fiecare ocazie în care aceasta şi-a dorit să poarte hainele semnate de designerul român.

Tribul insular care-l consideră zeu pe prinţul Philip. Membrii săi vor organiza un ritual de jelire
Adevarul
Tribul insular care-l consideră zeu pe prinţul Philip. Membrii săi vor organiza un ritual de jelire

Un trib din statul insular îndepărtat Vanuatu, care l-a considerat un zeu pe prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, va organiza un ritual de jelire şi dansuri ceremoniale pentru a marca decesul acestuia, a declarat un expert citat sâmbătă de DPA/PA Media. Ducele de Edinburgh a încetat din viaţă, vineri, la vârsta de 99 de ani.

Hotnews
Clubul Bamboo și-a reluat activitatea, fără să obțină autorizație. Ce sancțiuni a anunțat primarul Sectorului 2
Actualitate EsențIal
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat sâmbătă că, în pofida sancțiunilor aplicate luna trecută, Clubul Bamboo a repornit activitatea fără să obțină autorizație de funcționare, astfel că au fost dublate amenzile și au fost confiscate veniturile ilicite obținute de operatorul economic în perioada suspendării activității comerciale.
$removeTags[Concidenţa bizară dintre moartea
prinţului Philip şi nunta lui Charles. Familia Regală nu a pomenit nimic despre acest lucru]
Adevarul
Concidenţa bizară dintre moartea prinţului Philip şi nunta lui Charles. Familia Regală nu a pomenit nimic despre acest lucru

Coincidenţă bizară legată de moartea prinţului Philip. Familia Regală nu a pomenit nimic despre acest lucru, deşi ziua de 9 aprilie ar fi trebuit să reprezinte motiv de sărbătoare.

Cum a picat un francez testul de limbă pentru imigranţi din Quebec. Cazul său a făcut înconjurul presei canadiene şi a ajuns la urechile oficialilor
Adevarul
Cum a picat un francez testul de limbă pentru imigranţi din Quebec. Cazul său a făcut înconjurul presei canadiene şi a ajuns la urechile oficialilor

Întâmplarea unui francez nativ care a picat testul de limbă pentru imigranţi din provincia canadiană Quebec a făcut înconjurul presei din Canada şi a determinat un răspuns al oficialilor care au promis să lucreze la o examinare adresată unor persoane cu diverse profesii, relatează CTV News Montreal

Hotnews
Sarea și oamenii - O istorie care a început acum 8.000 de ani, în România
Science Arheologie
Sarea a fost extrem de importantă pentru oamenii de acum mii de ani fiindcă, pe de o parte, este o substanță indispensabilă vieții, iar pe de altă parte, datorită credinței universale privind originea ei divină, a fost „aurul alb” al omenirii. Cele mai vechi dovezi arheologice din lume privind exploatarea sării, de acum 8.000 de ani, au fost descoperite și cercetate pe teritoriul României, iar în articol puteți citi pe larg despre câteva situri arheologice uimitoare. Tot în articol puteți citi despre superstiții legate de sare, despre locurile ce au fost numite în cinstea sării și despre cum oamenii de acum 6.000 de ani făceau misterioase calupuri de sare, după eforturi uriașe.
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, are Covid-19
Adevarul
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, are Covid-19

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a anunţat sâmbătă că s-a infectat cu SARS-CoV-2 de la un coleg chiar cu o zi înainte de vaccinarea cu a doua doză de ser, având o formă foarte uşoară a bolii.

Hotnews
Dovezi „puternice” privind o nouă forță fundamentală a Universului / Cofondatorul Neuralink spune că „putem” construi Jurassic Park / FBI investighează trucarea de meciuri Counter-Strike
Actualitate EsențIal
Cofondatorul Neuralink spune că avem tehnologia să construim „Jurassic Park”​● Q se întoarce în sezonul 2 al „Star Trek: Picard” ● FBI-ul anchetează trucarea meciurilor de „Counter-Strike” ● Nou record pentru cea mai scumpă carte de benzi desenate vândută vreodată ● Jordan Peterson, parodiat în „Captain America” ● Dovezi „puternice” pentru o nouă forță fundamentală ● „Before Your Eyes” este un joc despre viață și moarte pe care îl controlezi clipind
Hotnews
​VIDEO. Rezervația Ngorongoro/Serengeti din Tanzania sau locul de unde au început oamenii
Life Calatorii
În credința străveche a masailor se spune că toate vitele de pe pământ sunt ale lor, pentru că așa a hotărât Dumnezeu. De aceea probabil, în 1899, în perioada în care Tanzania era colonie germană iar doi frați aventurieri nemți s-au stabilit în Craterul Ngorongoro și au întemeiat o fermă de vite, noii-veniți au intrat foarte repede în conflict cu localnicii.
Hotnews
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei are COVID-19: „M-am contaminat chiar cu o zi înainte de rapel. Am făcut o formă ușoară, dar ar fi putut fi altfel dacă nu aș fi fost vaccinat”
Actualitate EsențIal
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a anunțat sâmbătă că s-a infectat cu SARS-CoV-2 de la un coleg chiar cu o zi înainte de vaccinarea cu a doua doză de ser, având o formă foarte ușoară a bolii.
Hotnews
Industria băuturilor, principalul susținător al implementării sistemului garanție-returnare în România
Actualitate EsențIal
Asociația Berarii României și Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare s-au reunit în Alianța Producătorilor de Băuturi din România pentru a răspunde cerințelor legislației UE și ale țării noastre privind responsabilitatea extinsă a producătorului (REP) pentru industria băuturilor cu privire la introducerea unui sistem garanție-returnare (SGR) eficient în România. Implementarea acestui sistem cât mai curând este esențială pentru România.
Hotnews
Impozitul minim pe profit la nivel global, tot mai aproape. Ar putea SUA urgenta demersurile?
Dosare Juridice Opinia Specialistilor Deloitte Si Reff&Asociatii
Creșterea exponențială a datoriilor guvernamentale din ultimii ani este tot mai greu de explicat în contextul evoluțiilor economice recente. Chiar și în cei mai dificili ani, cum ar fi anul izbucnirii pandemiei de COVID-19, au existat domenii profitabile și companii care au înregistrat câștiguri care nu se regăsesc decât în mică măsură în bugetele țărilor din care au fost obținute.
Adolescent şi tatăl său, urmăriţi de Poliţie după ce tânărul a „zburat” cu 182 km/h pe DN71 VIDEO
Adevarul
Adolescent şi tatăl său, urmăriţi de Poliţie după ce tânărul a „zburat” cu 182 km/h pe DN71 VIDEO

Urmărire ca în filme în judeţul Dâmboviţa. Un tânăr de 19 ani, prins de radar cu 182 de km/oră, pe DN 71 Târgovişte-Bucureşti, a fugit de oamenii legii.