Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, are Covid-19
Adevarul
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, are Covid-19

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a anunţat sâmbătă că s-a infectat cu SARS-CoV-2 de la un coleg chiar cu o zi înainte de vaccinarea cu a doua doză de ser, având o formă foarte uşoară a bolii.

Hotnews
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei are COVID-19: „M-am contaminat chiar cu o zi înainte de rapel. Am făcut o formă ușoară, dar ar fi putut fi altfel dacă nu aș fi fost vaccinat”
Actualitate EsențIal
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a anunțat sâmbătă că s-a infectat cu SARS-CoV-2 de la un coleg chiar cu o zi înainte de vaccinarea cu a doua doză de ser, având o formă foarte ușoară a bolii.
Raed Arafat: „Aş lua în orice moment decizia de a face loc bolnavilor în stare critică. Cred că a fost una corectă”
Adevarul
Raed Arafat: „Aş lua în orice moment decizia de a face loc bolnavilor în stare critică. Cred că a fost una corectă”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a avut o nouă reacţie sâmbătă, în legătură cu situaţia controversată de la Spitalul Foişor din Capitală. Şeful DSU îşi susţine în continuare decizia de a evacua spitalul, pe care o consideră corectă, deşi este conştient că creat un disconfort pacienţilor.

Hotnews
Raed Arafat vine cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor: Decizia a fost corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienți
Actualitate EsențIal
Raed Arafat susține că decizia de evacuare a Spitalului Foișor a fost una corectă, chiar dacă „a creat un disconfort pentru pacienții care erau internați”. „Poate că acum am învățat și mai mult pe partea de evacuare a unui spital, anumite aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare în viitor”, a susținut într-o înregistrare pe Facebook șeful DSU.
A murit la 100 de ani un erou de război, fost prizonier la nemţi şi închis cinci ani în temniţele comuniste VIDEO
Adevarul
A murit la 100 de ani un erou de război, fost prizonier la nemţi şi închis cinci ani în temniţele comuniste VIDEO

Veteranul de război şi deţinutul politic Emil Drăgan, din Galda de Jos, judeţul Alba, a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă la vârsta de 100 de ani.

Hotnews
Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate
Actualitate EsențIal
Un bucureștean a depus cerere pentru eliberarea unei noi cărți de identitate acum aproape două luni, pe la mijlocul lui februarie. Serviciul public comunitar de evidență a persoanelor nu i-a eliberat nici până acum cartea de identitate, deși termenul legal de soluționare a cererii este de 30 de zile. Bucureșteanul sună să întrebe ce se întâmplă și i se răspunde că este o criză de plastic și nu au cu ce produce cartea de identitate, dar să revină câteva zile mai târziu că poate va fi rezolvată situația. Cazul bucureșteanului este doar un exemplu, fiindcă situația este generalizată la nivelul întregii țări.
Hotnews
Clubul Bamboo și-a reluat activitatea, fără să obțină autorizație. Ce sancțiuni a anunțat primarul Sectorului 2
Actualitate EsențIal
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat sâmbătă că, în pofida sancțiunilor aplicate luna trecută, Clubul Bamboo a repornit activitatea fără să obțină autorizație de funcționare, astfel că au fost dublate amenzile și au fost confiscate veniturile ilicite obținute de operatorul economic în perioada suspendării activității comerciale.
Hotnews
Sarea și oamenii - O istorie care a început acum 8.000 de ani, în România
Science Arheologie
Sarea a fost extrem de importantă pentru oamenii de acum mii de ani fiindcă, pe de o parte, este o substanță indispensabilă vieții, iar pe de altă parte, datorită credinței universale privind originea ei divină, a fost „aurul alb” al omenirii. Cele mai vechi dovezi arheologice din lume privind exploatarea sării, de acum 8.000 de ani, au fost descoperite și cercetate pe teritoriul României, iar în articol puteți citi pe larg despre câteva situri arheologice uimitoare. Tot în articol puteți citi despre superstiții legate de sare, despre locurile ce au fost numite în cinstea sării și despre cum oamenii de acum 6.000 de ani făceau misterioase calupuri de sare, după eforturi uriașe.
Hotnews
Dovezi „puternice” privind o nouă forță fundamentală a Universului / Cofondatorul Neuralink spune că „putem” construi Jurassic Park / FBI investighează trucarea de meciuri Counter-Strike
Actualitate EsențIal
Cofondatorul Neuralink spune că avem tehnologia să construim „Jurassic Park”​● Q se întoarce în sezonul 2 al „Star Trek: Picard” ● FBI-ul anchetează trucarea meciurilor de „Counter-Strike” ● Nou record pentru cea mai scumpă carte de benzi desenate vândută vreodată ● Jordan Peterson, parodiat în „Captain America” ● Dovezi „puternice” pentru o nouă forță fundamentală ● „Before Your Eyes” este un joc despre viață și moarte pe care îl controlezi clipind
Hotnews
​VIDEO. Rezervația Ngorongoro/Serengeti din Tanzania sau locul de unde au început oamenii
Life Calatorii
În credința străveche a masailor se spune că toate vitele de pe pământ sunt ale lor, pentru că așa a hotărât Dumnezeu. De aceea probabil, în 1899, în perioada în care Tanzania era colonie germană iar doi frați aventurieri nemți s-au stabilit în Craterul Ngorongoro și au întemeiat o fermă de vite, noii-veniți au intrat foarte repede în conflict cu localnicii.
Hotnews
Industria băuturilor, principalul susținător al implementării sistemului garanție-returnare în România
Actualitate EsențIal
Asociația Berarii României și Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare s-au reunit în Alianța Producătorilor de Băuturi din România pentru a răspunde cerințelor legislației UE și ale țării noastre privind responsabilitatea extinsă a producătorului (REP) pentru industria băuturilor cu privire la introducerea unui sistem garanție-returnare (SGR) eficient în România. Implementarea acestui sistem cât mai curând este esențială pentru România.
Hotnews
Impozitul minim pe profit la nivel global, tot mai aproape. Ar putea SUA urgenta demersurile?
Dosare Juridice Opinia Specialistilor Deloitte Si Reff&Asociatii
Creșterea exponențială a datoriilor guvernamentale din ultimii ani este tot mai greu de explicat în contextul evoluțiilor economice recente. Chiar și în cei mai dificili ani, cum ar fi anul izbucnirii pandemiei de COVID-19, au existat domenii profitabile și companii care au înregistrat câștiguri care nu se regăsesc decât în mică măsură în bugetele țărilor din care au fost obținute.
Hotnews
​glo Urban Pairs - Art Flairs Felix Aftene și Christina Oné abordează tema vise & acțiune. O incursiune în lumea creativității
Actualitate EsențIal
glo a lansat Urban Pairs & Art Flairs, un art manifesto creat printr-o desfășurare spectaculoasă de forțe creative. Proiectul are loc în colaborare cu Art Safari și Sneaker Industry și ia forma unor opere de artă contemporană unicat. Urban Pairs & Art Flairs aduce laolaltă 6 artiști și 6 creatori de conținut cu backgrounduri diferite, în încercarea de a defini noul an pe cele mai cool pânze urbane. Cei 6 creatori de conținut au ales perechi de cuvinte #breakbinary pe care artiștii le-au transformat în designuri digitale originale.
Hotnews
Prințul Charles, îndoliat: Dragul meu papa a fost o persoană foarte specială. Ne lipsește enorm VIDEO
Actualitate InternațIonal
Prințul Charles, moștenitorul coroanei britanice, i-a adus un omagiu sâmbătă tatălui său, prințul Philip, decedat vineri la vârsta de 99 de ani, spunând că "îi va lipsi enorm" și salutând "serviciul său remarcabil și devotat" țării sale, transmite presa britanică.
Hotnews
Prințul Philip va fi înmormântat pe 17 aprilie. Nepotul său Harry va participa la funeralii, fără soția sa Meghan / Nici premierul nu va fi prezent / Ce a transmis Palatul Buckingham despre starea reginei
Actualitate InternațIonal
Înmormântarea Prințului Philip, soțul Reginei Elisabeta a II a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, va avea loc pe 17 aprilie, a anunțat Palatul Buckingham, confirmând că prințul Harry intenționează să participe la funeralii. În schimb, soția sa Meghan Markle nu va fi prezentă la eveniment, invocându-se oficial faptul că medicul nu i-a recomandat să călătorească din cauza sarcinii, potrivit Reuters.
Hotnews
VIDEO Noi proteste în București față de restricții / Manifestanți s-au strâns în Piața Universității și Piața Victoriei / Marș spre Cotroceni UPDATE
Actualitate EsențIal
Mai mulți simpatizanți AUR s-au adunat sâmbătă, la Piața Universității, unde se află și liderul formațiunii George Simion, pentru a protesta din nou față de restricțiile impuse în contextul pandemiei. Manifestanți s-au adunat și în Piața Victoriei. Lor li se alătura și alți protestatari sosiți din țară cu autocarele și care vin din zona Bucur Obor, în marș, către centrul Capitalei, relatează News.ro.
Hotnews
Cine e responsabil pentru noaptea de coșmar de la Spitalul Foișor? Cinci întrebări și răspunsuri esențiale despre scandalul evacuării unității medicale
Actualitate EsențIal
Pacienți evacuați noaptea pe targă, în cărucioare, unii dintre ei în portbagaj. O noapte de coșmar pentru cei internați la Spitalul Foișor din București transformat în unitate COVID. Modul în care a decurs evacuarea a fost unul regretabil, a transmis Ministerul Sănătății. Însă cum s-a ajuns până aici?
Hotnews
Restricțiile din Capitală, prelungite / În vinerea de Florii programul magazinelor va fi până la ora 20.00 și nu până la ora 18.00
Actualitate EsențIal
Măsurile luate de către Guvern de prelungire a stării de alertă pe teritoriul României au fost puse în aplicare sâmbătă de Comitetul pentru Situații de Urgență a municipiului București, în contextul în care sâmbătă la nivelul municipiului București rata de infectare este de 6,39/1000 de locuitori. Vinerea de Florii programul magazinelor va fi până la ora 20.00 și nu până la ora 18.00.
Hotnews
​WTA Bogota: Mihaela Buzărnescu și Anna-Lena Friedsam, învinse în finala probei de dublu
Sport Tenis
​Perechea Mihaela Buzărnescu/Anna-Lena Friedsam (România/Germania) a fost învinsă, sâmbătă, în finala probei de dublu din cadrul turneului de la Bogota.