Hotnews
Schimbări majore în legislația RCA: Șoferii care fac accidente soldate cu vătămări corporale sau decese vor plăti cu 40% mai mult pe viitoarele asigurări auto
Economie Asigurari
Asigurații RCA care au făcut un accident soldat cu vătămarea sănătății și a integrității corporale ori decesul uneia sau mai multor persoane vor fi penalizați prin creșterea cu 40% (4 clase de malus) a prețului la asigurarea auto obligatorie pe care o vor încheia în anul ulterior producerii accidentului, potrivit unui proiect al ASF, care modifică sistemul bonus-malus din legislația RCA. În prezent, șoferii vinovați sunt penalizați doar cu 2 clase de malus, indiferent de severitatea accidentului. Vezi în articol ce alte schimbări majore sunt pregătite până la finalul acestui an.
Hotnews
Diego ​Maradona a fost înmormântat / La ceremonie au fost prezente aproximativ 30 de persoane
Sport Fotbal
Fostul internațional argentinian Diego Maradona, care a încetat din viață miercuri, la Buenos Aires, a fost înmormântat. La ceremonia de la cimitirul Jardin Bella Vista au fost prezenți familia starului decedat și apropiații săi, aproximativ 30 de persoane.
Hotnews
FDA a aprobat cel mai eficient test de până acum pentru depistarea COVID-19 și a anticorpilor
Actualitate Coronavirus
Un nou test de depistare a maladiei COVID-19 și a anticorpilor, care măsoară nu doar prezența anticorpilor produși de organismul uman după expunerea la noul coronavirus, ci și nivelul de protecție asigurat de aceștia, a fost aprobat în Statele Unite, informează DPA.
Hotnews
Dumnezeu. E la peștera Sfântului Andrei sau la ATI? - Nesocotirile lui Daniel și Teodosie
Actualitate Perspektiva
Deci, din nou se-ntâmplă. Pielea pe Teodosie se face găină. Deștul lui Daniel se usucă. Dece? Domle, nu-s lăsați să-și facă ei minunile. Acum, în gaura lui Sfântul Andrei. Sfântul Andrei, să ne înțelegem, e fabulos, este providențial pentru România. Chiar dacă s-a rătăcit prin Dobrogea, chiar dacă grota aia este o făcătură. Chiar dacă... mie personal îmi plac locurile alea pustii, iubesc povestea Sfântului de România. Dar trebuie să recunoaștem că de COVID-ul ăsta, Daniel prea Fericitul și Teodosie prea Înaltul, dau lui Dumnezeu o misiune inumană. Îl obligă să aibă în grijă și oamenii sleiți de COVID de prin ATI-uri și să păzească o turmă de oițe rătăcite. Dumnezeu e cu minunile la ATI sau la gaura lui moș Andrei?
Hotnews
MedLife a alocat resurse pentru cercetarea SARS CoV-2 în România, de la imunizarea naturală a populației, până la secvențierea genomului virusului
Facem Romania Bine
Încă de la începutul pandemiei, grupul MedLife a investit în cercetarea virusului SARS CoV-2, desfășurând cu resurse proprii studii privind imunizarea naturală a populației din România pentru COVID-19, inclusiv rata de imunizare din municipiul Suceava, devenit la un moment dat epicentrul epidemiei din România. În plus, s-a alăturat eforturilor echipelor de cercetare internaționale realizând secvențierea tulpinilor virusului de pe teritoriul României. În aceasta perioadă, este in derulare un studiu care urmărește evoluția apariției anticorpilor la persoanele confirmate pozitiv prin testul RT-PCR și diferențele dintre metodele serologice de testare.
Hotnews
Programul de Guvernare PNL: Amânarea plății ratelor bancare, prelungită până la 1 iulie 2021. Ce alte măsuri vor lua liberalii pentru mediul de afaceri
Actualitate Politic
Guvernul liberal continuă politica pro-activă de sprijinire a mediului de afaceri pentru accelerarea creșterii economice și politicile bugetare care sprijină creșterea economică, fără majorări de taxe și impozite și pentru perioada 2020-2024.
Hotnews
Adevărul despre hackerii români și eternul mit "Râmnicu Vâlcea"
Economie IT
România se bucură de două mituri ceva mai consistente: Dracula și Râmnicu Vâlcea. Dacă cel dintâi nici măcar statut de legendă nu mai are, pe cel din urmă îl pot demonta foarte ușor. Dar nu eu, ci oameni care se pricep mult mai bine la hackeri, Râmnicu Vâlcea și infracționalitate cibernetică. Așa că am scuturat copacul hackingului românesc și n-am mai rămas nici măcar cu frunzele.
Hotnews
Despre cum munca la distanță ne schimbă viața
Dosare Juridice Opinia SpecialișTilor Stoica & AsociațIi
La data de 6 noiembrie 2020 a intrat în vigoare OUG 192/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și pentru modificarea lit. a) a art. 7 din Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă, iar la data de 9 noiembrie 2020 a intrat în vigoare Hotărârea Guvernului nr. 935/2020 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Prin aceste acte normative au fost aduse noi modificări legislative referitoare la munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, modificări aplicabile în perioada stării de alertă.
Hotnews
​VIDEO Radu Hanga, președinte BVB: Trecerea de la o piață de frontieră la una emergentă va însemna un flux de bani mai mare la care companiile românești vor avea acces
Economie EconomiseșTe Inteligent
Discutăm de câteva săptămâni cu specialiști din cadrul Asociației Administratorilor de Fonduri din România despre economisirea inteligentă și despre cum să pui economiile să lucreze pentru tine. După ce am aflat cum te pot ajuta fondurile de investiții să-ți crești economiile, mai departe vom discuta despre ce înseamnă investiția prin piața de capital, ce înseamnă să investești la bursă și ce impact are statutul de piață emergentă pe care BVB l-a obținut. Radu Hanga, președintele Consiliului de Administrație al Bursei de la București, ne răspunde în cadrul unui interviu.
Hotnews
​Video: Pandemia nu oprește investițiile în real estate - dezvoltare office de anvergură la Iași
Economie Companii
Iașul continuă să se dezvolte și se poziționează printre centrele de business ale țării printr-o investiție privată de peste 120 de milioane de euro care avansează rapid, în ciuda pandemiei. Este vorba despre proiectul mixt Palas Campus, dezvoltat de grupul IULIUS, care va adăuga 60.000 mp de birouri clasa A, ca răspuns la o cerere concretă din partea mediului de afaceri interesat să își extindă amprenta locală.
Hotnews
După trei ani de așteptare, modificările fiscale cerute de mediul de afaceri au fost adoptate: Top 10 noutăți
Blogul Pw C Romania
Modificările aduse Codurilor fiscal și de procedură fiscală prin proiectul de lege votat de Parlament pe 24 noiembrie 2020 vin într-un moment în care mediul de afaceri are nevoie de un cadru fiscal mai clar și mai modern, pe fondul crizei sanitare care a afectat operațiunile și a generat incertitudine fără precedent. Este vorba de un proiect care include multe propuneri ale mediului de afaceri și a cărui "naștere" nu a fost deloc ușoară. Dacă ne gândim că de la inițierea proiectului până la adoptare au trecut aproape trei ani, ne dăm seama că este un termen neobișnuit de mare în condițiile în care schimbările legislației fiscale sunt de obicei rapide, unele chiar peste noapte.
Hotnews
Raluca Roșca, PRO România Diaspora: Am patru obiective pentru noua legislatură. Prioritatea este să găsim soluții pentru cei 80.000 de copii rămași în urma părinților plecați la muncă în străinătate
Actualitate Politic
Raluca Roșca ocupă locul doi în lista de candidați PRO România Diaspora pentru Camera Deputaților. Are 31 de ani, este avocat în Madrid și a decis să intre în politică deoarece consideră că doar așa poate genera cu adevărat schimbările necesare. Este hotărâtă să-i reprezinte pe românii din Diaspora pentru că a trăit în comunitățile din străinătate, cunoaște provocările acestora și știe care sunt soluțiile legislative. Pentru mandatul de deputat și-a asumat patru obiective.
Hotnews
GRAFICE Planul Național de Redresare și Reziliență: 12 domenii prioritare și 30 miliarde de euro de alocat
Economie FinanțE & BăNci
Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) reprezintă un document strategic structurat pe două priorități: reforme și investiții. Planul este structurat pe trei piloni și 12 domenii prioritare pentru dezvoltarea României, cu un total alocat de 30,44 miliarde euro (prețuri 2018), respectiv de 33, 009 miliarde euro (prețuri curente). Din suma aferentă granturilor, 70% ar urma să fie disponibilă până în 2022, iar restul de 30% să se aloce, pe baza unei formule prestabilite, în funcție de evoluțiile macroeconomice de la nivelul fiecărei țări.
Hotnews
Măștile care nu protejează împotriva COVID vor fi vândute sub denumirea de "Acoperitoare facială de utilizat în colectivitate"
Economie Companii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a lansat joi, în dezbatere publică, Proiectul de Ordin privind stabilirea condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească operatorii economici care comercializează, pe piața națională, acoperitoare faciale de utilizat în colectivitate. ANPC precizează că acest proiect a fost realizat după ce a descoperit că mai mult de jumătate din măștile aflate la vânzare prezintă diverse neconformități, cantitatea ajungând la aproximativ 20 de milioane de bucăți, care au și fost retrase de pe piață.
Hotnews
PeBloguri: Declarație de Credință în România a umaniștilor, la Mausoleul de la Mărășești
Revista Presei Subiectele Zilei
O delegație umanistă a depus coroane la Mausoleul de la Mărășești, „în cinstea eroilor care s-au jertfit în Primul Război Mondial pentru apărarea și întregirea teritoriului național și pentru Credința în România, prin sacrificiul cărora a fost posibilă Marea Unire de la 1 decembrie 1918”.
Hotnews
Europa League: CFR Cluj vs AS Roma 0-2 / Primăvara europeană, tot mai departe pentru echipa lui Dan Petrescu
Sport Fotbal
Pe o ceață densă, CFR Cluj a rezistat doar o repriză în fața celor de la AS Roma. Echipa antrenată de Paulo Fonseca s-a impus cu 2-0 (după un autogol al lui Debeljuh și un penalti acordat mult prea ușor de austriacul Harald Lechner) și a obținut calificarea în 16-imile Europa League. De cealaltă parte, formația pregătită de Dan Petrescu rămâne pe locul 3 în Grupa A și este tot mai departe de primăvara europeană.
Hotnews
Energia în Planul Național de Redresare: Peste 3 miliarde de euro pentru tranziția la energie verde și eficiență energetică
Economie Energie
Tranziția către energie verde și eficiența energetică sunt costisitoare și necesită investiții importante, motiv pentru care vor fi alocați mulți bani în domeniul energiei. Pentru investițiile din domeniul energie și tranziție verde este alocată suma de 1,55 mld. euro, iar investițiile în eficiență energetică sunt estimate la 1,8 miliarde euro. Cei mai mulți bani se vor duce în rețele inteligente de transport a energiei regenerabile.
Hotnews
Trump spune că distribuirea vaccinului anti-Covid va începe săptămâna viitoare
Actualitate Coronavirus
Președintele SUA, Donald Trump, a spus joi că distribuirea vaccinului împotriva coronavirusului va începe săptămâna viitoare și în săptămâna de după aceasta, relatează Reuters.
Hotnews
Science News: Temperatura corporală medie a oamenilor pare a fi în scădere
Science Stiintele Vietii
Data viitoare când vă veți lua temperatura nu vă îngrijorați dacă nu este exact aceea spusă de doctori: 37 de grade Celsius este doar un număr. Acesta este mesajul unei serii de noi cercetări care arată că temperatura oamenilor este maleabilă, unică și doar o medie.