Hotnews
​​INTERVIU Managerul spitalului COVID din Timișoara: Pandemia poate dura 5-6 ani, nu putem să ne închidem în casă. Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus, să fim responsabili și să nu ne batem joc unul de munca celuilalt
Actualitate Coronavirus
Să fim responsabili și solidari și "să nu ne batem joc unul de munca celuilalt". Sunt singurele soluții în fața pandemiei de coronavirus, care ar putea dura 5-6 ani până trece definitiv, așa că "nu putem să ne închidem 5-6 ani în casă", afirmă, într-un interviu acordat HotNews.ro, medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, unul dintre cele mai importante spitale COVID din țară. "Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus", este îndemnul medicului Cristian Oancea, care mai spune că, de o lună, dă exemplul județului Argeș, unde autoritățile locale au intervenit cu amenzi: "Din primele județe la nivel național, Argeș a căzut pe ultimele 2-3 locuri ca incidență de transmitere a virusului. Este nevoie și de implicarea autorităților locale pentru ca oamenii să respecte măsurile."
VIDEO Imagini de la coliziunea dintre un microbuz cu pasageri şi o camionetă
Adevarul
VIDEO Imagini de la coliziunea dintre un microbuz cu pasageri şi o camionetă

Un accident rutier s-a petrecut vineri dimineaţa, 23 octombrie, într-una la periferia municipiului Râmnicu Vâlcea. În urma coliziunii dintre o camionetă şi un microbuz, o pasageră a ajuns la spital.

Cum gestionează Suedia pandemia. Modelul hulit, dat exemplu de OMS. Explicaţia unui medic român
Adevarul
Cum gestionează Suedia pandemia. Modelul hulit, dat exemplu de OMS. Explicaţia unui medic român

România are aproape de două ori mai multe cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2 şi mai multe decese cauzate de COVID-19 decât Suedia. Iar în timp ce în România epidemia ia în continuare avânt, nordicii o ţin foarte bine sub control. Laura Ghibu Ventimglia, medic suedez cu origini române, a explicat cum s-a ajuns aici.

Hotnews
Polonia: Poliția a arestat 15 persoane la manifestația împotriva interzicerii avortului- VIDEO
Actualitate EsențIal
Poliția din Polonia a reținut 15 persoane în urma demonstrațiilor din Varșovia, oamenii ieșind în stradă joi seara în semn de protest față de decizia Curții Constituționale de a interzice, aproape total, avortul.
Hotnews
Coronavirus în lume: Peste 42 de milioane de infecții la nivel global / Germania a depășit 400.000 de contagieri și se apropie de pragul de 10.000 de decese
Actualitate Coronavirus
Numărul de infecții cu SARS-CoV-2 a ajuns la 42.003.131 de contagieri la nivel mondial, 31.190.973 de persoane vindecându-se de COVID-19 în timp ce alte 1.142.874 și-au pierdut viața din cauza bolii cauzate de noul coronavirus, potrivit datelor centralizate de Worldometer vineri dimineața. Germania a depășit 400.000 de infecții și se apropie de pragul de 10.000 de decese
Hotnews
Noaptea trecută Bucureștiul a înregistrat depășiri de aproape 350% pentru poluarea cu PM 2,5 și 236% la PM 10
Actualitate Administratie Locala
Deși suntem în pandemie, iar traficul auto, considerat principala sursă de poluare din București, este mai scăzut, noaptea trecută, rețeaua independentă de monitorizare a calității aerului, airly.eu, a înregistrat depășiri spectaculoase pentru poluarea cu particule PM 10 și PM2,5, până aproape de 350%. Cea mai mare depășire s-a înregistrat la stația din Bragadiru - 347% pentru poluarea cu PM 2,5 și 236% pentru poluarea cu PM 10. Depășiri spectaculoase s-au înregistrat și în Rahova (235% pentru PM 2,5 și 164% pentru PM10). Și centrul orașului a fost poluat, dar mai puțin, de exemplu stația de pe strada Polonă a înregistrat depășire de 68% pentru PM10 și 122% pentru PM 2,5.
Hotnews
Alegeri SUA 2020 Cine a câștigat dezbaterea finală Trump-Biden? ”Cred că merită felicitări din partea întregii țări” VIDEO
Actualitate EsențIal
Mult mai substanțială și coerentă decât prima confruntare dintre cei doi candidați la președinția SUA, ultima dezbatere electorală dintre Donald Trump și Joe Biden pare să aibă însă un singur câștigător clar: jurnalista NBC Kristen Welker, cea care a jucat rolul moderatorului.
Hotnews
Firmele vor putea amâna plata taxelor până la 25 decembrie. Alte măsuri adoptate de Guvern
Economie FinanțE & BăNci
​Executivul a decis prelungirea până la 25 decembrie a perioadei în care nu se percep dobânzi și penalități pentru obligațiile fiscale neachitate la termen, a căror scadență s-a împlinit după declanșarea stării de urgență, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor Publice (MFP). Potrivit acestuia, până la 25 decembrie 2020 organele fiscale nu vor începe executarea silită, dând posibilitatea debitorilor de a se decide cu privire la accesarea facilităților fiscale oferite corespunzător situației sale fiscale. Ambele măsuri sunt într-un singur proiect de OUG adoptat.
Hotnews
Grupul de hackeri ”Ursul energetic”, susținut de Rusia, a atacat serverele guvernamentale americane
Actualitate EsențIal
Un grup de hackeri susținut de Rusia a sustras date de la cel puțin două servere guvernamentale ca parte a unui atac cibernetic asupra a zeci de administrații regionale și locale din SUA, au anunțat joi autoritățile americane, scrie Agerpres.
Hotnews
​VIDEO Volkswagen ID.3. Livrarea. A treia mașină electrică în familie
Economie Auto
.Livrările Volkswagen ID.3 către clienții din România au început deja de mai bine de o lună, iar în acest articol puteți vedea cum decurge vizita la dealer pentru livrarea mașinii. În cazul nostru, este a treia mașină electrică de la firmă și din familie, după BMW i3 (2018) și Volkswagen e-up! (2020).
Hotnews
VIDEO Dan Robinson: 97% din berea consumată în România este produsă local și 50% din ingrediente provin din țară
Economie Consumator
Industria berii a fost afectată de criza generată de pandemie, însă continuă să aibă o contribuție semnificativă la dezvoltarea economică și socială din România prin locurile de muncă pe care le creează și contribuțiile constante la bugetele de stat și locale, prin sprijinirea fermierilor locali de orz și hamei și prin promovarea unor inițiative sustenabile de protecție a mediului, au afirmat reprezentanții Asociației Berarii României, reuniți alături de principalii factorii de decizie în cadrul unei conferințe care a avut loc miercuri, 21 octombrie.
Hotnews
Studiu Deloitte: pandemia grăbește deciziile marilor orașe cu privire la limitarea traficului și extinderea spațiului pentru bicicliști și pietoni
Dosare Juridice Opinia Specialistilor Deloitte Si Reff&Asociatii
Blocajul produs de pandemia de COVID-19 pare să fi accelerat schimbările care erau, deja, analizate anterior de autoritățile locale, cum ar fi transformarea centrelor orașelor în zone mai prietenoase cu pietonii și bicicliștii, potrivit studiului Deloitte 2020 City Mobility Index. Orașele care au recuperat din spațiul alocat mașinilor pentru a permite distanțarea fizică pentru plimbări și ciclism intenționează să mențină aceste schimbări și după pandemie, arată studiul, care măsoară performanța mobilității din 21 de orașe din întreaga lume, printre care șapte orașe europene - Amsterdam, Barcelona, Dublin, Lisabona, Londra, Manchester, Roma și Stockholm.
Hotnews
Cum să obțineți cunoștințe de afaceri concrete care vă pot aduce câștiguri imediate?
Actualitate EsențIal
Pe toți ne interesează poveștile de viață ale celor mai de succes oameni de afaceri, le urmărim cu atenție carierele și ne-ar plăcea să aflăm ce abilități folosesc și ce cunoștințe aplică pentru a obține acest imens succes în afaceri. Că succesul în afaceri și o carieră bine plătită nu sunt un lucru intangibil și rezervat doar unui număr redus de persoane, o confirmă și cursanții BusinessAcademy care, după doar 10 luni de școlarizare intensivă, au reușit să- și îmbunătățească carierele, iar unii chiar să-și înființeze propria afacere.
Hotnews
Părinții își vor putea lua zile libere plătite în mai multe situații de închidere a școlilor
Actualitate Educatie
Guvernul a aprobat joi proiectul de OUG care reglementează acordarea de zile libere plătite părinților în mai multe situații de suspendare a cursurilor. Actul normativ prevede acordarea zilelor libere plătite și pentru alte situații stabilite prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de urgență sau ordin al ministrului educației și cercetării, situații care impun suspendarea temporară a cursurilor, cum ar fi, spre exemplu suspendarea cursurilor în timpul desfășurării procesului electoral.
Hotnews
​Business report: ​Nicolae Cinteză: Momente care mi-au ridicat tensiunea. Afacerile foștilor șefi ai serviciilor secrete. Cum să evitați capcanele de Black Friday, consultând istoricul prețurilor. O perspectivă istorică asupra pandemiei, cu profesorul Boia
Economie FinanțE & BăNci
Nicolae Cinteză: Momente care mi-au ridicat tensiunea: atacul speculativ pe leu, zvonistica și retragerile de la Banca Transilvania din toamna lui 2008 și parțial cazul BRS ● Generalii Predoiu, Coldea, Dumbravă, Stan și Tobă fac bani din consultanță. Ce profit au firmele lor ● O perspectivă istorică asupra pandemiei, cu profesorul Lucian Boia ● Cum puteți evita capcanele ofertelor de Black Friday, consultând istoricul prețurilor ● Economist senior la The Economist: Partidele de centru-dreapta din România vor câștiga alegerile ●Unul din zece români cu credit Prima Casă nu mai plătește rate ● Ordonanțe pentru gestionarea crizei epidemice, adoptate de guvern ● Ministrul Popescu, despre granturi: „Nu mă pronunț” ● Cifrele cu privire la infecțiile intraspitalicești ar trebui să fie mai mari, afirmă ANMCS ● Expert: Petrecerile de Craciun si Revelion, doar cu testul COVID-19 negativ
Hotnews
VIDEO Kemar Roofe, de la Glasgow Rangers, a marcat un gol fabulos: Reușita anului în fotbal
Sport Fotbal
Glasgow Rangers s-a impus pe terenul celor de la Standard Liege (2-0), într-un meci în care Ianis Hagi a fost titular. Intrat pe teren în minutul 74, Kemar Roofe a reușit în prelungirile partidei ceea ce ar putea fi golul anului în fotbal.
Hotnews
Coaliția anti-avort inițiată de Trump: SUA au semnat o declarație alături de 30 de guverne iliberale
Actualitate EsențIal
SUA au semnat joi o declarație anti-avort, alături de un grup de 30 de guverne iliberale sau autoritare. Singurele state europene care au semnat documentul sunt Polonia, Ungaria și Belarus.
Hotnews
Vânzările Dacia pe plan mondial au scăzut cu 35% la nouă luni
Economie Auto
Vânzările Dacia pe plan mondial au scăzut cu 35% la nouă luni din cauza pandemiei, dar trimestrul trecut a fost ceva mai bun, cu un declin de 9%, arată raportul financiar al Groupe Renault. Dacia a lansat recent noile generații Sandero și Logan și va aduce la anul modelul electric Spring. Reamintim că francezii au anulat investiția de extindere a uzinei și se va opri producția Sandero Stepway și Logan MCV.