Hotnews
Klaus Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare Legea privind organizarea alegerilor parlamentare
Actualitate EsențIal
Președintele Klaus Iohannis a trimis vineri Parlamentului spre reexaminare Legea privind organizarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, „ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016”.
Surse. Mandatul pe viaţă primit de Florin Iordache are viaţă scurtă. PNL pregăteşte o lege ca să-l schimbe cu Zegrean
Adevarul
Surse. Mandatul pe viaţă primit de Florin Iordache are viaţă scurtă. PNL pregăteşte o lege ca să-l schimbe cu Zegrean

PNL pregăteşte o lege prin care mandatul lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ să fie anulat, susţin surse liberale pentru Adevărul. În locul lui Iordache urmează să fie instalat Augustin Zegrean, fostul preşedinte CCR. Practic, liberalii vor să-şi spele păcatele după ce l-au batjocorit pe Zegrean.

Hotnews
OUG privind cei 2.500 lei pentru laptopuri se modifică. Dacă angajatorii nu au transmis în REVISAL telemunca în perioada de urgență, nu vor primi nimic
Economie FinanțE & BăNci
Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care „clarifică și prevederea din Ordonanța de Urgență nr. 132/2020 referitoare la sprijinul de 2.500 de lei acordat pentru salariații care au lucrat în telemuncă în perioada stării de urgență”. Despre acest subiect HotNews.ro a scris din 13 octombrie.
Validarea lui Dominic Fritz în funcţia de primar al municipiului Timisoara, atacată în instanţă
Adevarul
Validarea lui Dominic Fritz în funcţia de primar al municipiului Timisoara, atacată în instanţă

Validarea candidatului USR-PLUS în funcţia de primar al municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a fost atacată în instanţă. Trei contestaţii au fost depuse la Judecătoria Timişoara.

Hotnews
Guvernul a aprobat împrumutul de 4,1 miliarde euro de la UE prin SURE
Economie FinanțE & BăNci
Guvernul a aprobat joi, prin Ordonanță de Urgență, acordul de împrumut între Uniunea Europeană, în calitate de Creditor și România, în calitate de împrumutat, în valoare de 4.099.244.587 EUR, semnat la București, la 8 octombrie 2020 și la Bruxelles, la 19 octombrie 2020. Practic, prin acest acord, România împrumută de la Uniunea Europeană 4,1 miliarde euro în cadrul instrumentului european de sprijin temporar pentru atenuarea riscurilor de șomaj într-o situație de urgență ca urmare a apariției epidemiei de COVID-19 (SURE).
Hotnews
​​INTERVIU Managerul spitalului COVID din Timișoara: Pandemia poate dura 5-6 ani, nu putem să ne închidem în casă. Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus, să fim responsabili și să nu ne batem joc unul de munca celuilalt
Actualitate Coronavirus
Să fim responsabili și solidari și "să nu ne batem joc unul de munca celuilalt". Sunt singurele soluții în fața pandemiei de coronavirus, care ar putea dura 5-6 ani până trece definitiv, așa că "nu putem să ne închidem 5-6 ani în casă", afirmă, într-un interviu acordat HotNews.ro, medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, unul dintre cele mai importante spitale COVID din țară. "Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus", este îndemnul medicului Cristian Oancea, care mai spune că, de o lună, dă exemplul județului Argeș, unde autoritățile locale au intervenit cu amenzi: "Din primele județe la nivel național, Argeș a căzut pe ultimele 2-3 locuri ca incidență de transmitere a virusului. Este nevoie și de implicarea autorităților locale pentru ca oamenii să respecte măsurile."
Hotnews
Vatican: Papa Francisc s-a exprimat în favoarea parteneriatului civil pentru homosexuali și în trecut
Actualitate InternațIonal
O televiziune mexicană a confirmat joi că afirmațiile papei Francisc privind susținerea uniunii civile pentru persoane de același sex au fost făcute în cadrul unui interviu luat de aceasta suveranului pontif și pe care nu l-a difuzat integral, transmite Associated Press.
Hotnews
Medicii de familie vor primi câte 105 lei pentru monitorizarea fiecărui pacient cu coronavirus / Bolnavii de COVID cu simptome ușoare și asimptomaticii nu vor mai fi internați
Actualitate Sanatate
Guvernul a adoptat joi un proiect de ordonanță de urgență care prevede că pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare de COVID-19 vor fi moniorizați de către medicii de familie, a anunțat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă. Potrivit acestuia, este o modalitate de a se reduce presiunea pe sistemul sanitar de urgență. Pentru aceste servicii, medicii de familie vor primi 105 lei pentru fiecare pacient. De asemenea, medicii de familie vor putea elibera biletele necesare pentru concediile medicale. Guvernul a mai aprobat și suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 570 milioane de lei, din care 65 de milioane de lei vor fi utilizați pentru achiziția medicamentului Remdesivir.
Hotnews
Mediastandard.ro: Răspândirea virusului Covid-19 poate fi prezisă cu termometre inteligente
Actualitate EsențIal
În ziua de azi, aproape că nu a rămas aparat din jurul nostru care să nu fie „inteligent”. Ce înseamnă acest lucru? Că aceste gadget-uri pot învăța din comportamentul nostru și se se pot adapta la nevoile noastre. Dar cea mai importantă caracteristică este aceea că se conectează unele la altele și la Internet. Iată că nici termometrele nu mai sunt ca pe vremuri și acum ele pot ajuta la lupta împotriva coronavirusului.
Hotnews
​VIDEO Volkswagen ID.3. Livrarea. A treia mașină electrică în familie
Economie Auto
.Livrările Volkswagen ID.3 către clienții din România au început deja de mai bine de o lună, iar în acest articol puteți vedea cum decurge vizita la dealer pentru livrarea mașinii. În cazul nostru, este a treia mașină electrică de la firmă și din familie, după BMW i3 (2018) și Volkswagen e-up! (2020).
Hotnews
VIDEO Dan Robinson: 97% din berea consumată în România este produsă local și 50% din ingrediente provin din țară
Economie Consumator
Industria berii a fost afectată de criza generată de pandemie, însă continuă să aibă o contribuție semnificativă la dezvoltarea economică și socială din România prin locurile de muncă pe care le creează și contribuțiile constante la bugetele de stat și locale, prin sprijinirea fermierilor locali de orz și hamei și prin promovarea unor inițiative sustenabile de protecție a mediului, au afirmat reprezentanții Asociației Berarii României, reuniți alături de principalii factorii de decizie în cadrul unei conferințe care a avut loc miercuri, 21 octombrie.
Hotnews
Coronavirus în lume: Peste 42 de milioane de infecții la nivel global / Germania a depășit 400.000 de contagieri și se apropie de pragul de 10.000 de decese
Actualitate Coronavirus
Numărul de infecții cu SARS-CoV-2 a ajuns la 42.003.131 de contagieri la nivel mondial, 31.190.973 de persoane vindecându-se de COVID-19 în timp ce alte 1.142.874 și-au pierdut viața din cauza bolii cauzate de noul coronavirus, potrivit datelor centralizate de Worldometer vineri dimineața. Germania a depășit 400.000 de infecții și se apropie de pragul de 10.000 de decese.----------------11.44 Polonia a raportat un nou record zilnic: 13.632 de noi cazuri11.42 Coreea de Nord cere populației să nu iasă din casă, din cauza prafului galben care vine din China.10.50 Germania pregătește demararea campaniei de vaccinare anti-Covid înainte de sfârșitul anului
Hotnews
Studiu Deloitte: pandemia grăbește deciziile marilor orașe cu privire la limitarea traficului și extinderea spațiului pentru bicicliști și pietoni
Dosare Juridice Opinia Specialistilor Deloitte Si Reff&Asociatii
Blocajul produs de pandemia de COVID-19 pare să fi accelerat schimbările care erau, deja, analizate anterior de autoritățile locale, cum ar fi transformarea centrelor orașelor în zone mai prietenoase cu pietonii și bicicliștii, potrivit studiului Deloitte 2020 City Mobility Index. Orașele care au recuperat din spațiul alocat mașinilor pentru a permite distanțarea fizică pentru plimbări și ciclism intenționează să mențină aceste schimbări și după pandemie, arată studiul, care măsoară performanța mobilității din 21 de orașe din întreaga lume, printre care șapte orașe europene - Amsterdam, Barcelona, Dublin, Lisabona, Londra, Manchester, Roma și Stockholm.
Hotnews
Cum să obțineți cunoștințe de afaceri concrete care vă pot aduce câștiguri imediate?
Actualitate EsențIal
Pe toți ne interesează poveștile de viață ale celor mai de succes oameni de afaceri, le urmărim cu atenție carierele și ne-ar plăcea să aflăm ce abilități folosesc și ce cunoștințe aplică pentru a obține acest imens succes în afaceri. Că succesul în afaceri și o carieră bine plătită nu sunt un lucru intangibil și rezervat doar unui număr redus de persoane, o confirmă și cursanții BusinessAcademy care, după doar 10 luni de școlarizare intensivă, au reușit să- și îmbunătățească carierele, iar unii chiar să-și înființeze propria afacere.
Hotnews
Noaptea trecută Bucureștiul a înregistrat depășiri de aproape 350% pentru poluarea cu PM 2,5 și 236% la PM 10
Actualitate Administratie Locala
Deși suntem în pandemie, iar traficul auto, considerat principala sursă de poluare din București, este mai scăzut, noaptea trecută, rețeaua independentă de monitorizare a calității aerului, airly.eu, a înregistrat depășiri spectaculoase pentru poluarea cu particule PM 10 și PM2,5, până aproape de 350%. Cea mai mare depășire s-a înregistrat la stația din Bragadiru - 347% pentru poluarea cu PM 2,5 și 236% pentru poluarea cu PM 10. Depășiri spectaculoase s-au înregistrat și în Rahova (235% pentru PM 2,5 și 164% pentru PM10). Și centrul orașului a fost poluat, dar mai puțin, de exemplu stația de pe strada Polonă a înregistrat depășire de 68% pentru PM10 și 122% pentru PM 2,5.
Hotnews
Alegeri SUA 2020 Cine a câștigat dezbaterea finală Trump-Biden? ”Cred că merită felicitări din partea întregii țări” VIDEO
Actualitate EsențIal
Mult mai substanțială și coerentă decât prima confruntare dintre cei doi candidați la președinția SUA, ultima dezbatere electorală dintre Donald Trump și Joe Biden pare să aibă însă un singur câștigător clar: jurnalista NBC Kristen Welker, cea care a jucat rolul moderatorului.
Hotnews
ASF: Fondurile de pensii private au obținut un profit de 1,35 imliarde de lei pentru 8,1 milioane de români, în ciuda pandemiei COVID-19
Economie Asigurari
Activele sistemului de pensii private au depășit 14 miliarde de euro la data de 30 septembrie 2020, evoluție ascendentă care a avut la bază doi factori importanți: creșterea contribuțiilor cu 5,61% și obținerea unui profit de 1,35 miliarde de lei, la nivelul întregului sistem de pensii private, a anunțat vineri Autoritatea de Supareghere Finaniară (ASF).
Hotnews
Firmele vor putea amâna plata taxelor până la 25 decembrie. Alte măsuri adoptate de Guvern
Economie FinanțE & BăNci
​Executivul a decis prelungirea până la 25 decembrie a perioadei în care nu se percep dobânzi și penalități pentru obligațiile fiscale neachitate la termen, a căror scadență s-a împlinit după declanșarea stării de urgență, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor Publice (MFP). Potrivit acestuia, până la 25 decembrie 2020 organele fiscale nu vor începe executarea silită, dând posibilitatea debitorilor de a se decide cu privire la accesarea facilităților fiscale oferite corespunzător situației sale fiscale. Ambele măsuri sunt într-un singur proiect de OUG adoptat.
Hotnews
Grupul de hackeri ”Ursul energetic”, susținut de Rusia, a atacat serverele guvernamentale americane
Actualitate EsențIal
Un grup de hackeri susținut de Rusia a sustras date de la cel puțin două servere guvernamentale ca parte a unui atac cibernetic asupra a zeci de administrații regionale și locale din SUA, au anunțat joi autoritățile americane, scrie Agerpres.