Ce-i lipseşte României ca să fie pregătită pentru vaccinul anti-COVID
Adevarul
Ce-i lipseşte României ca să fie pregătită pentru vaccinul anti-COVID

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a exprimat îngrijorarea că autorităţile nu vor fi suficient de organizate pentru a vaccina populaţia atunci când vaccinul anti-COVID va fi descoperit. Ajutorul Armatei va fi esenţial pentru reuşita campaniei de vaccinare, transmite oficialul.

Hotnews
VIDEO Avertismentul lui Iohannis: Scenariu „de groază” dacă rectificarea aprobată de PSD intră în vigoare / România ar putea pierde fonduri europene de 3 mld euro
Actualitate EsențIal
Președintele Klaus Iohannis a avertizat miercuri că România riscă să piardă fonduri europene de trei miliarde de euro dacă rectificarea bugetului în forma adoptată de PSD în Parlament, care prevede majorarea pensiilor cu 40%, intră în vigoare. În această variantă, este posibilă și retrogradarea ratingului de țară, ceea ce ar conduce la „un scenariu de groază”, a subliniat șeful statului.
Hotnews
Fost consul onorific al României la Kassel, șef la OMV și Petrom, din anchetă în anchetă. Să fie doar „mult zgomot pentru nimic?
Actualitate EsențIal
Dr. Rainer Seele este german și, cu șapte milioane euro pe an, cel mai bine plătit manager din Austria, chiar dacă OMV a adoptat o linie de austeritate. Votat de trend-ul austriac drept Omul Anului in 2018, an în care a primit și Ordinul Prieteniei de la ruși, el este la vârful conducerii OMV și Borealis AG, președinte al Consiliului de supraveghere al Petrom și fost consul onorific al României la Kassel.
Hotnews
A murit Juliette Gréco, o legendă a cântecului francez
Actualitate Cultură
Cântăreața franceză Juliette Gréco, care a cântat alături de Léo Ferré, Jacques Prévert sau Serge Gainsbourg, a murit miercuri la vârsta de 93 de ani, a anunțat familia sa, citată de AFP.
Hotnews
Euronews scrie că Poliția de frontieră română bate migranți / Acuzații grave făcute de ONG-uri sârbe: unii migranți ar fi fost bătuți cu biciul, un altul cu propriile cârje
Actualitate InternațIonal
Șase sirieni și un egiptean au ajuns la ușa unui ONG din Belgrad în 19 august pentru a cere ajutor. Aceștia le-au relatat angajaților că au fost împinși violent înapoi în Serbia de către polițiștii de frontieră români. Unul din bărbați avea un picior amputat, acesta relatând că polițiștii români i-au folosit propriile cârje pentru a-l bate, scrie Euronews.
Hotnews
Campania electorală tragicomică dintr-o comună din Teleorman, prin ochii unui fost ziarist care acum candidează la primărie
Actualitate Politic
Petrică Răchită a fost aproape 20 de ani jurnalist de investigații în presa centrală. A lucrat, printre altele, la Evenimentul Zilei și România liberă. S-a lăsat de presă în urmă cu cinci ani pentru a pleca să muncească în Germania ca șofer de tir, iar acum candidează la primărie în comuna părinților săi din județul Teleorman. Acesta este jurnalul său de campanie electorală.
Hotnews
Nicușor Dan, acuzații grave pentru Primăria Capitalei: ilegalități imobiliare, PUZ-uri pentru spații verzi, demolări de clădiri de patrimoniu
Actualitate Politic
Candidatul partidelor de dreapta la Primăria București, Nicușor Dan, a susținut astăzi o nouă conferință de presă pe tema ilegalităților comise de „mafia imobiliară”, menționând mai multe tipuri de acțiuni pe care administrația Firea le face, generând astfel degradarea Bucureștiului.
Hotnews
VIDEO INTERVIU Cum se poate dezvolta județul Timiș. Cristian Moș, candidatul USR-PLUS la Consiliul Județean: Putem deveni un centru important de cercetare și dezvoltare
Actualitate Politic
De ce pleacă oamenii de acasă, în alt oraș, județ sau chiar în altă țară? Răspunsul aproape inevitabil este că pleacă pentru a avea oportunități mai bune, pentru o viață mai bună și mai împlinită! Cristian Moș, candidatul USR PLUS la Consiliul Județean încearcă, împreună cu echipa sa, să găsească un răspuns și să vină cu soluții.
Hotnews
​VIDEO Economii sau economisire inteligentă? Interviu cu Horia Gustă - președinte AAF: Singura soluție e să te bazezi pe forțele proprii și să nu aștepți pensia de la stat
Economie EconomiseșTe Inteligent
Auzim tot timpul de economisire. Chiar sunt unii “evangheliști” care vin cu diverse concepte, cu procente de pus deoparte din veniturile câștigate. De partea cealaltă, mai sunt unele persoane care recomandă să se consume toți banii: "De ce să-i ții aiurea deoparte? Că ai o singură viață și trebuie trăită". Pro sau contra economisire inteligentă - interviu cu Horia Gustă, președinte al Asociației Administratorilor de Fonduri.
Hotnews
VIDEO INTERVIU Cum ar putea deveni Sectorul 5 un sector smart? Cristian Băcanu, candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 5: Nu mai putem să acceptăm că este cel mai sărac sector/ Cele 110 hectare din zona Antiaeriană se pot transforma în parc
Actualitate Politic
Cristian Băcanu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, spune că aproape tot ce s-a făcut în sector în ultimii 4 ani a fost greșit și își dorește ca lucrurile să se schimbe din toate punctele de vedere. Candidatul PNL a discutat, într-un interviu acordat HotNews.ro, despre cum își propune să transforme sectorul 5 într-un sector smart, care sunt principalele lucruri care trebuie schimbate, ce planuri are pentru școlile, profesorii și elevii din sector și care sunt soluțiile pentru a crește numărul spațiilor verzi și pentru a rezolva problema curățeniei. “Să știți că în Sectorul 5 există foarte multe terenuri care nu sunt folosite, foste fabrici. Sunt locuri unde se pot dezvolta investiții, dar este necesar ca investitorii, companiile să simtă că nu sunt pur și simplu exfoliați, căpușați de către administrația publică locală, că nu au ușile închise acolo. Și dacă reușim să facem toate aceste lucruri atunci viața oamenilor se va schimba în bine”, a declarat Cristian Bacanu.
Hotnews
Cum ar putea îmbunătăți tehnologia 5G procesul de educație din România​
Economie IT
5G înseamnă video în condiții excelente, realitate virtuală (VR) și realitate augmentată (AR). Plus multe altele. În articolul de mai jos vom încerca să explicăm cum poate tehnologia 5G îmbunătăți procesul de educație.
Hotnews
Un asteroid va trece față de Pământ la o distanța mai mică decât cea pe care orbitează sateliții tv
Science Spatiul
Joi, un asteroid va trece la o distanță foartă mică de Pământ, dar o ciocnire este exclusă. Distanța dintre Terra și asteroid va mai mică decât cea față de Lună sau față de sateliții TV sau meteo, relatează Live Science.
Hotnews
Dezinformarea și extremismul, două fețe ale aceleiași monede / De ce primesc informațiile false mai multe like-uri decât cele oficiale?
Lumea In Schimbare
Un studiu realizat de grupul Avaaz, care luptă pentru drepturile omului, arată că în ciuda acțiunilor tot mai frecvente ale Facebook de ștergere a unor conturi false și în ciuda opririi distribuirii unor informații false, platforma de socializare acționează ca un vector pentru cei care cred în conspirații. S-a ajuns chiar în situația în care paginile de fake-news să fie mai vizualizate decât cele ale instituțiilor oficiale de sănătate. Am încercat să aflăm de la Nicolae Țîbrigan, expert al Laboratorului pentru Analiza Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS), cum poate fi explicat succesul extraordinar de care se bucură tot mai mult informațiile false și cum putem lupta împotriva lor.
Hotnews
De ce merg duminică să votez la alegerile locale 2020? Sociologul Gelu Duminică, la HotNews LIVE: Ce reformă poți să ai cu 33% participare la vot? Schimbarea se produce dacă participi în joc
Actualitate EsențIal
Campania electorală pentru alegerile locale nu a existat în adevăratul sens al cuvântului, a fost un aruncat de chiloți dintr-un geam în altul, fără dezbatere între principalii candidați, spune sociologul Gelu Duminică. "Este o campanie profund atipică pentru că președintele Iohannis, când a refuzat dezbaterile electorale, a deschis o cutie. Cei în funcție nu s-au mai simțit obligați să intre în dialog cu cetățenii", a afirmat sociologul la interviurile HotNews LIVE. El a vorbit despre o prezență la vot estimată de 40%, care va fi accentuată și de teama oamenilor de COVID. Ce i-ar putea determina pe nehotărâți să meargă duminică să voteze? Ura.
Hotnews
Două asociații de magistrați cer reforme rapide în justiție, după concluziile CJUE privind Secția specială
Actualitate EsențIal
Asociația Forumul Judecătorilor din România și Asociația Inițiativa pentru Justiție transmit miercuri, într-un comunicat, că „solicită încă o dată reforme rapide în justiție, pentru alinierea legislației naționale cerințelor minimale ale dreptului Uniunii Europene privind statul de drept”.
Hotnews
Salvador Dali ridică pe soclu, în România, zeița iubirii Venus
Economie Consumator
"Venus din Milo" a fost prima sculptură creată de maestrul suprarealist Salvador Dali. Întâia experiență în calitate de sculptor este redată chiar de artist în autobiografia sa „La vie secrète” (Viața secretă a lui Salvador Dali), unde povestește cum, în copilărie, a realizat un model al lui Venus din Milo după o imagine de pe o cutie de creioane, dându-i o bucurie erotică necunoscută.
Hotnews
The New York Times: Vladimir Putin crede că poate scăpa din orice cu fața curată
Actualitate InternațIonal
Este de acum stabilit și confirmat de laboratoarele din Germania, Franța și Suedia faptul că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok, o substanță paralizantă produsă în Uniunea Sovietică. Puternica otravă a fost folosită în cel puțin una dintre tentativele de asasinat împotriva unor adversari ai regimului rus și, de această dată, ea fost folosită împotriva unul lider al opoziției din țară, care se declara hotărât să dezvăluie corupția și să înfrunte Kremlinul. Acest lucru cere o serioasă ripostă, scrie ziarul american New York Times.
Hotnews
Mediastandard.ro: De ce nu vorbesc candidații pe întelesul oamenilor? Dicționar pentru limba de lemn electorală
Actualitate EsențIal
Consecința acestei întrebări o știm: sunt din ce în ce mai puțini cei care mai cred în discursurile celor care candidează. Iar una dintre cauze este tocmai limbajul în care aceștia se adresează celor cărora le cer votul.
Hotnews
Cum a devenit Isus Dumnezeu. Preamarirea unui predicator evreu din Galileea
Actualitate Recomandare De Lectura
Cum i-a permis monoteismul iudaic lui Dumnezeu sa aiba un fiu? Ehrman ne da raspunsul, purtandu-ne printr-o lume cu ingeri, stihii si nenumarati semizei, in care isi croia drum o marunta secta mesianica ce credea ca Isus din Nazaret a inviat din morti.Comanda cartea online! Poti obtine transport GRATUIT!Nu ratati alte carti interesante pentru toate varstele!