Ce-i lipseşte României ca să fie pregătită pentru vaccinul anti-COVID
Adevarul
Ce-i lipseşte României ca să fie pregătită pentru vaccinul anti-COVID

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a exprimat îngrijorarea că autorităţile nu vor fi suficient de organizate pentru a vaccina populaţia atunci când vaccinul anti-COVID va fi descoperit. Ajutorul Armatei va fi esenţial pentru reuşita campaniei de vaccinare, transmite oficialul.

Hotnews
VIDEO Avertismentul lui Iohannis: Scenariu „de groază” dacă rectificarea aprobată de PSD intră în vigoare / România ar putea pierde fonduri europene de 3 mld euro
Actualitate EsențIal
Președintele Klaus Iohannis a avertizat miercuri că România riscă să piardă fonduri europene de trei miliarde de euro dacă rectificarea bugetului în forma adoptată de PSD în Parlament, care prevede majorarea pensiilor cu 40%, intră în vigoare. În această variantă, este posibilă și retrogradarea ratingului de țară, ceea ce ar conduce la „un scenariu de groază”, a subliniat șeful statului.
Hotnews
Fost consul onorific al României la Kassel, șef la OMV și Petrom, din anchetă în anchetă. Să fie doar „mult zgomot pentru nimic?
Actualitate EsențIal
Dr. Rainer Seele este german și, cu șapte milioane euro pe an, cel mai bine plătit manager din Austria, chiar dacă OMV a adoptat o linie de austeritate. Votat de trend-ul austriac drept Omul Anului in 2018, an în care a primit și Ordinul Prieteniei de la ruși, el este la vârful conducerii OMV și Borealis AG, președinte al Consiliului de supraveghere al Petrom și fost consul onorific al României la Kassel.
Iohannis: UE ne va tăia 3 miliarde de euro, dacă majorarea pensiilor cu 40% intră în vigoare
Adevarul
Iohannis: UE ne va tăia 3 miliarde de euro, dacă majorarea pensiilor cu 40% intră în vigoare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că, dacă rectificarea bugetară adoptată marţi de Parlament intră în vigoare, Comisia Europeană va tăia 3 miliarde de euro din fondurile destinate României. „Trebuie să aşteptăm momentul prielnic, acum nu este”, a spus şeful statutul despre majorarea cu 40% a pensiilor.

Hotnews
A murit Juliette Gréco, o legendă a cântecului francez
Actualitate Cultură
Cântăreața franceză Juliette Gréco, care a cântat alături de Léo Ferré, Jacques Prévert sau Serge Gainsbourg, a murit miercuri la vârsta de 93 de ani, a anunțat familia sa, citată de AFP.
Gigi Becali priveşte neputincios un dezastru: Lista bolnavilor de COVID-19 de la FCSB
Adevarul
Gigi Becali priveşte neputincios un dezastru: Lista bolnavilor de COVID-19 de la FCSB

„COVID-19 e o gripă cu un marketing bun“, spunea, acum câteva luni, Bogdan Argeş Vintilă despre boala care a creat cea mai mare criză sanitară din ultimii 100 de ani.

Un nou studiu arată cât de lipsite de eficienţă sunt vizierele de protecţie din plastic
Adevarul
Un nou studiu arată cât de lipsite de eficienţă sunt vizierele de protecţie din plastic

Un studiu american arată că vizierele din plastic nu opresc răspândirea noului coronavirus, măştile fiind în continuare o metodă de protecţie mult mai eficientă.

Hotnews
Euronews scrie că Poliția de frontieră română bate migranți / Acuzații grave făcute de ONG-uri sârbe: unii migranți ar fi fost bătuți cu biciul, un altul cu propriile cârje
Actualitate InternațIonal
Șase sirieni și un egiptean au ajuns la ușa unui ONG din Belgrad în 19 august pentru a cere ajutor. Aceștia le-au relatat angajaților că au fost împinși violent înapoi în Serbia de către polițiștii de frontieră români. Unul din bărbați avea un picior amputat, acesta relatând că polițiștii români i-au folosit propriile cârje pentru a-l bate, scrie Euronews.
A murit preotul militar de la Brigada 18 infanterie Banat, internat la Timişoara cu COVID-19. Avea doar 38 de ani
Adevarul
A murit preotul militar de la Brigada 18 infanterie Banat, internat la Timişoara cu COVID-19. Avea doar 38 de ani

Preotul militar Radu-Cosmin Bogdan (1983-2020) a trecut la cele veşnice în ziua de 23 septembrie 2020, după o scurtă şi foarte grea suferinţă, anunţă Arhiepiscopia Timişoarei.

Hotnews
Campania electorală tragicomică dintr-o comună din Teleorman, prin ochii unui fost ziarist care acum candidează la primărie
Actualitate Politic
Petrică Răchită a fost aproape 20 de ani jurnalist de investigații în presa centrală. A lucrat, printre altele, la Evenimentul Zilei și România liberă. S-a lăsat de presă în urmă cu cinci ani pentru a pleca să muncească în Germania ca șofer de tir, iar acum candidează la primărie în comuna părinților săi din județul Teleorman. Acesta este jurnalul său de campanie electorală.
Hotnews
Nicușor Dan, acuzații grave pentru Primăria Capitalei: ilegalități imobiliare, PUZ-uri pentru spații verzi, demolări de clădiri de patrimoniu
Actualitate Politic
Candidatul partidelor de dreapta la Primăria București, Nicușor Dan, a susținut astăzi o nouă conferință de presă pe tema ilegalităților comise de „mafia imobiliară”, menționând mai multe tipuri de acțiuni pe care administrația Firea le face, generând astfel degradarea Bucureștiului.
Hotnews
VIDEO INTERVIU Cum se poate dezvolta județul Timiș. Cristian Moș, candidatul USR-PLUS la Consiliul Județean: Putem deveni un centru important de cercetare și dezvoltare
Actualitate Politic
De ce pleacă oamenii de acasă, în alt oraș, județ sau chiar în altă țară? Răspunsul aproape inevitabil este că pleacă pentru a avea oportunități mai bune, pentru o viață mai bună și mai împlinită! Cristian Moș, candidatul USR PLUS la Consiliul Județean încearcă, împreună cu echipa sa, să găsească un răspuns și să vină cu soluții.
Casa lui Gheorghe Gheorghiu Dej, inaugurată cu fast de oficialităţi. Istoric: „O imensă bătaie de joc la adresa martirilor”
Adevarul
Casa lui Gheorghe Gheorghiu Dej, inaugurată cu fast de oficialităţi. Istoric: „O imensă bătaie de joc la adresa martirilor”

Primăria Bârlad a anunţat că astăzi, 23 septembrie, a fost inaugurată casa memorială a fostului lider comunist Gheorghe Gheorghiu Dej, care va fi deschisă publicului sub titulatura Centru de documentare privind regimurile totalitare din România.

Hotnews
​VIDEO Economii sau economisire inteligentă? Interviu cu Horia Gustă - președinte AAF: Singura soluție e să te bazezi pe forțele proprii și să nu aștepți pensia de la stat
Economie EconomiseșTe Inteligent
Auzim tot timpul de economisire. Chiar sunt unii “evangheliști” care vin cu diverse concepte, cu procente de pus deoparte din veniturile câștigate. De partea cealaltă, mai sunt unele persoane care recomandă să se consume toți banii: "De ce să-i ții aiurea deoparte? Că ai o singură viață și trebuie trăită". Pro sau contra economisire inteligentă - interviu cu Horia Gustă, președinte al Asociației Administratorilor de Fonduri.
Hotnews
VIDEO INTERVIU Cum ar putea deveni Sectorul 5 un sector smart? Cristian Băcanu, candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 5: Nu mai putem să acceptăm că este cel mai sărac sector/ Cele 110 hectare din zona Antiaeriană se pot transforma în parc
Actualitate Politic
Cristian Băcanu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, spune că aproape tot ce s-a făcut în sector în ultimii 4 ani a fost greșit și își dorește ca lucrurile să se schimbe din toate punctele de vedere. Candidatul PNL a discutat, într-un interviu acordat HotNews.ro, despre cum își propune să transforme sectorul 5 într-un sector smart, care sunt principalele lucruri care trebuie schimbate, ce planuri are pentru școlile, profesorii și elevii din sector și care sunt soluțiile pentru a crește numărul spațiilor verzi și pentru a rezolva problema curățeniei. “Să știți că în Sectorul 5 există foarte multe terenuri care nu sunt folosite, foste fabrici. Sunt locuri unde se pot dezvolta investiții, dar este necesar ca investitorii, companiile să simtă că nu sunt pur și simplu exfoliați, căpușați de către administrația publică locală, că nu au ușile închise acolo. Și dacă reușim să facem toate aceste lucruri atunci viața oamenilor se va schimba în bine”, a declarat Cristian Bacanu.
Clanurile mafiote, o problemă tot mai mare pentru Suedia
Adevarul
Clanurile mafiote, o problemă tot mai mare pentru Suedia

Poliţia şi Guvernul din Suedia trag un semnal de alarmă asupra prezenţei tot mai însemnate a zeci de clanuri mafiote în regatul scandinav. Avertismentul survine pe fondul înmulţirii schimburilor de focuri şi a altor reglări de conturi violente în această ţară cunoscută pentru calmul ei, transmite AFP.