Hotnews
Nicușor Dan: Spitalele din București au tot ce le trebuie, cu resursa umană suntem la limită
Revista Presei Radio Tv
Primarul general Nicușor Dan spune că spitalele din Capitală au tot ceea ce au nevoie pentru a putea funcționa în ritmul impus de pandemie, referindu-se însă doar la dotări. Primarul este îngrijorat de lipsa resursei umane, fiind nevoie de medici care să aibă grijă de bolnavii din ATI.
Hotnews
Episcopul Hușilor: Mi-ar fi plăcut ca dl. Vasile Bănescu să fi avut un discurs creștin apologetic inspirat, iar dl. Cristian Tudor Popescu o retorică demnă de principiile elementare ale bunului simț
Actualitate EsențIal
Părintele Episcop Ignatie al Hușilor a lansat vineri, într-o replică la afirmațiile gazetarului Cristian Tudor Popescu, și o critică la adresa purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, despre care spune că i-ar fi plăcut să fi avut „un discurs creștin apologetic inspirat”.
Hotnews
INTERVIU Cum arată viitorul copiilor noștri într-un oraș poluat - Doctorul Craiu: Efectele încep înainte de naștere / Eliminarea poluării ar crește speranța de viață cu 4 ani
Lumea In Schimbare
Poluarea excesivă din București afectează cel mai mult copiii, adulții având deja sistemul respirator format, a declarat pentru HotNews.ro medicul Mihai Craiu. Dacă lockdown-ul din primăvară a dus la o scădere masivă a poluării în întreaga lume, indicatorii au revenit rapid la vechile valori, odată cu ieșirea din carantină. Într-o lume în schimbare, poluarea rămâne o constantă care ne afectează tăcut. Micuții sunt afectați încă din viața uterină, iar cu cât expunerea este mai mare, cu atât crește riscul de naștere prematură și plămânii nu se dezvoltă așa cum trebuie. După naștere, expunerea la poluare scade volumul pulmonar, adică dezvoltarea normală a plămânilor, spune doctorul Craiu, și duce la apariția unor probleme cronice nazale - nas înfundat permanent, operații de polipi și amigdale și infecții repetate - de exemplu otite, astm.
Hotnews
VIDEO Comemorare Colectiv - 5 ani: Lanț uman între Curtea de Apel București și fostul club, în memoria victimelor incendiului
Actualitate EsențIal
Câteva sute de persoane au format vineri seara un lanț uman de la Curtea de Apel București până la fostul club Colectiv, în memoria victimelor incendiului de acum cinci ani.
Hotnews
Science Weekend Colonia SpaceX de pe Marte (I): Stația de „benzină” a viitorului, primele concepte și imagini dezvoltate de la o vodcă neconvențională
Science Spatiul
Într-o nouă serie de imagini-concept, fanii lui Marte încep să aibă idee despre cum va arăta o stație de realimentare cu combustibil. O asmenea resursă este o necesitate critică pentru ca oamenii de pe Marte să se poată întoarce pe Pământ – sau să se aventureze și mai departe în cosmos.
Hotnews
Belgia va reveni la carantină de duminică seară, anunță premierul
Actualitate Coronavirus
Belgia impune din nou măsuri stricte de blocare în fața infecțiilor cu coronavirus în creștere, a internărilor în spitale și a deceselor, a anunțat vineri premierul Alexander De Croo, potrivit AFP. Măsurile vor intra în vigoare duminică seara și vor rămâne în vigoare până la 13 decembrie. Acestea vor fi evaluate la 1 decembrie.
Hotnews
INTERVIU Alexandru Muraru, candidat PNL Iași pentru Camera Deputaților: Autostrada Ungheni - Iași - Tîrgu Mureș își deschide șantierul în 2022. Guvernele PSD au batjocorit acest proiect
Actualitate Politic
Alexandu Muraru, candidatul care deschide lista PNL Iași pentru Camera Deputaților, consideră că PNL este pregătit să atragă cele 18 miliarde de euro care pot fi accesate doar pentru structura de transport, adică autostrăzi, căi ferate, metrou, drumuri expres și amintește proiectul Autostrăzii Ungheni - Iași - Tg. Mureș pentru care, în mai puțin de un an, PNL a pus în ordine tot calendarul care presupune documentația tehnică în așa fel încât să avem predictibilitate și să știm că se va deschide șantierul în 2022.
Hotnews
Ansamblul mixt Palas Iași, al companiei IULIUS, singurul proiect certificat LEED® Neighborhood Development din Europa Centrală și de Est
Economie Imobiliar
Ansamblul urbanistic Palas Iași, o investiție de regenerare urbană inaugurată în 2012 de compania IULIUS, în valoare de peste 310 milioane de euro, este singurul proiect din Europa Centrală și de Est care a primit certificarea LEED® Neighborhood Development pentru impactul pozitiv asupra comunității și pentru modul sustenabil în care au fost concepute și construite clădirile integrate. Amplul proces de certificare a durat șapte ani și a fost coordonat de compania de consultanță Colliers International.
Hotnews
ÎNCEP CURSURILE! Alăturați-vă noii generații de viitori experți IT de la LINK Academy
Economie Consumator
Noua generație de viitori experți IT va începe în curând cursurile la cele mai moderne programe educaționale de la LINK Academy. În următoarele 12 luni, ei vor dobândi cele mai căutate cunoștințe practice de pe piață și se vor alătura multora care deja au obținut un job sigur și foarte bine plătit.
Hotnews
VIDEO Noi proteste împotriva Franței în lumea arabo-musulmană / ”Decapitați hulitorul!”
Actualitate InternațIonal
Portrete ale președintelui francez au fost arse și s-au auzit din nou apelurile la boicot și violență. Zeci de mii de oameni au manifestat și vineri în mai multe țări musulmane și arabe pentru a protesta împotriva Franței cu privire la caricaturile lui Mahomed, potrivit AFP.
Hotnews
Povestea Lilianei, donator: În spital, în perioada internării, colegei mele de salon, medic de profesie, care a avut o forma foarte agresivă a bolii, i s-a administrat plasmă. Am văzut atunci efectul pozitiv
Doneaza Plasma
"În cei 42 de ani ai mei nu îmi aduc aminte să fi avut 2 răceli care să-mi creeze probleme. Pot spune că mă consideram o persoană extrem de rezistentă din punct de vedere al imunității, fiind un om activ (făceam sport de 2-3 ori / săptămână, constant, de cel puțin 6 ani), cu o alimentație sănătoasă, cu o viață, nu lipsită de stres, dar echilibrată, dar iată că mi s-a întâmplat!", asa își începe poveste Liliana, care după ce a trecut prin boală, a ales să doneze plasmă, pentru că a văzut în spital efectul pozitiv și crede că donarea de plasmă este mai mult decât un gest umanitar, este un gest de responsabilitate socială.
Hotnews
Colectiv-ul și COVID-ul. Goodbye, România, to Gravity!
Actualitate Perspektiva
N-am înțeles bine ce am pățit la Colectiv 2015 că a venit COVID 2020. 2015. Oameni morți, arși. Într-o gaură de șarpe. Acum cinci ani. Chinuri groaznice. De ce? Ca să ni se arate în flăcările clubului Colectiv cât de rău este în jurul nostru. Să vedem că tinerii nu numai că n-au viitor, dar n-au nici măcar un loc în care să cânte, să-și urle necazul. Un loc numai al lor. În care să crească mari și să schimbe lumea. Cu ei în minte am ieșit revoltați în stradă pentru o lume mai bună, am dărâmat guverne. Și? Ce s-a ales din tot? Cine a mușcat din tort? Cine a înțeles că-i un moment exemplar al reformării, un drum deschis spre o altfel de viață? Colectivul România a ales gravitația. Căderea în gol. Viața cum o pica, viața alandala!
Hotnews
Wall Street are cea mai proastă săptămână și cea mai proastă lună din martie
Economie Burse
Bursa din New York a încheiat sesiunea de vineri în roșu, înregistrând cele mai mari scăderi săptămânale și lunare din martie, piața fiind îngrijorată de reapariția virusului și de alegerile prezidențiale tensionate și incerte ale SUA, potrivit AFP. De-a lungul săptămânii, Dow Jones a pierdut 6,5%, iar Nasdaq, dominat de acțiunile pe tehnologie, și S&P 500 au scăzut cu 5,5% și 5,6%.
Hotnews
Europe Talks: Zeit Online, HotNews.ro și publicații din alte 15 țări europene lansează un program de dialog între cititorii care se poziționează complet diferit pe teme sensibile
Actualitate EsențIal
„E Rusia un pericol pentru Europa?”, „Ar trebui ca toate statele europene să primească imigranți?”, „Sănătatea oamenilor ar trebui să fie întotdeauna prioritară, chiar dacă economia suferă?”, „Ar trebui ca în toate orașele europene să fie interzis traficul auto?” - sunt câteva din temele sensibile la care cititorii HotNews.ro pot răspunde și apoi să intre într-o conversație directă cu alți cetățeni europeni care sunt complet de altă părere. „Europe Talks” - un program de dialog ce reunește oameni din întreaga Europă.
Hotnews
VIDEO Alegeri SUA: Biden și Trump străbat Midwest-ul cu patru zile înainte de scrutinul prezidențial / Texasul își depășește în votul anticipat prezența la urne din 2016
Actualitate Alegeri Sua 2020
Candidatul democrat pentru fotoliul de la Casa Albă Joe Biden și-a accelerat puternic campania vineri, cu patru zile înainte de scrutin, prin trei mitinguri în Midwest, unde se duce și Donald Trump, în speranța reeditării scorurilor-surpriză bune din 2016, relatează agenția AFP, preluată de News.ro.
Hotnews
Actualitate InternațIonal
Presa locală americană se află în pericol de dispariție din cauza crizei cauzate de COVID-19, după cum se arată într-u studiu realizat de Senat - „Local Journalism: America’s Most Trusted News Sources Threatened”. Micile publicații sunt unele dintre cele mai afectate de situația epidemiologică actuală, întrucât ele depind de veniturile din publicitate. Însă perioada de lockdown și restricțiile actuale au obligat afacerile locale să-și reducă și cheltuielile, printre care se numără și bugetul pentru reclame, informează Press Gazette.
Hotnews
Ce au în comun Hagi și Traian Băsescu, Cristina Neagu și Meleșcanu
Economie Consumator
Acesta se dovedește crezul comun al unor personalități publice ale societății românești, de la câțiva politicieni, precum Traian Băsescu, Gabriel Oprea, Raluca Turcan etc., la jurnaliști binecunoscuți, precum Carmen Avram, Adrian Ursu, Lucian Mândruță etc., ori sportivi de performanță, precum Tătărușanu, Horia Tecău, Alexandru Găvan etc., care au făcut front comun și au donat piese de colecție pentru a sprijini secțiunile caritabile din cadrul Licitației de Artă Contemporană din 11 noiembrie.
Hotnews
Coronavirus în lume: Noi bilanțuri record în SUA, Rusia, Polonia, Ungaria, Austria, Olanda și Ucraina / Numărul de cazuri a depășit 45 de milioane
Actualitate Coronavirus
Ziua de 23 octombrie a fost prima din cadrul pandemiei de coronavirus în care numărul zilnic de cazuri a depășit 500.000. În săptămâna care a trecut această bornă a mai fost depășită de două ori, inclusiv joi, când bilanțul global a ajuns la peste 530.000 de noi infecții, fiind susținut atât de raportările mari din cele mai afectate națiuni - SUA și India, cât și de amploarea cu care valul doi de Covid-19 lovește Europa. ----------------------17.17 Polonia închide cimitirele de Sărbătoarea Tuturor Sfinților / Vârstnicilor li se recomandă să rămână în case două săptămâni
Hotnews
Un bărbat a schimbat un semn de circulație din Voluntari pentru a interzice circulația pe o stradă. El a fost reținut de poliție
Actualitate EsențIal
Un bărbat a schimbat un semn de circulație din orașul Voluntari pentru a interzice circulația pe o stradă. El a montat indicatorul Accesul interzis, dar a fost identificat de polițiști deoarece a filmat scena și a postat imaginile pe Facebook. Acum este cercetat penal și a fost reținut.
Hotnews
Scandalul caricaturilor cu Mahomed: Libertatea de exprimare are limitele sale, spune Trudeau
Actualitate InternațIonal
Premierul canadian Justin Trudeau a apărat vineri libertatea de exprimare, în timp ce crede totuși că ea nu este „fără limite” și că nu ar trebui să „rănească în mod arbitrar și inutil” anumite comunități, potrivit AFP.