Hotnews
VIDEO Momentul șocant în care redacția BBC din Beirut este lovită de explozie și un reporter este aruncat la pământ
Actualitate EsențIal
Momentul în care redacția BBC din capitala Libanului este zguduită a fost surprins în timpul unui interviu online care avea loc chiar atunci când s-au produs exploziile.
Hotnews
Un nou val de email-uri înșelătoare trimise în numele unor companii cunoscute din România vizează furtul de date sensibile
Economie IT
Campanii de email-uri frauduloase care pretind a fi trimise din partea unor entități cunoscute, precum Banca Comercială Română sau Poșta Română, cu scopul de a-i convinge pe oameni să ofere date financiare confidențiale grupărilor de criminalitate informatică au fost identificate de specialiștii Bitdefender.
Tinerii suspecţi de COVID-19 din Vaslui s-au cazat la negru, la două vile din Costineşti. „Nu se respecta nicio măsură de protecţie“
Adevarul
Tinerii suspecţi de COVID-19 din Vaslui s-au cazat la negru, la două vile din Costineşti. „Nu se respecta nicio măsură de protecţie“

Cei 30 de tineri din Vaslui, contacţi ai unui caz confirmat cu COVID-19, au ajuns la începutul lunii în Costineşti şi s-au cazat în două vile, fără forme legale, şi într-o pensiune.

Hotnews
De ce a pierdut Ministerul Finanțelor în fața lui Ciprian Badea: Se pare că a făcut greșeală după greșeală
Economie FinanțE & BăNci
Reorganizarea Direcției Juridice din Ministerul Finanțelor a fost suspendată de Curtea de Apel București în iunie, în urma unei cereri făcute de Ciprian Badea, cel care conducea acea direcție. Tot atunci, Guvernul a fost pus la plată. Între timp a sosit motivarea Curții de Apel București și se pare că autoritățile au făcut mai multe greșeli în privința acestui caz, dacă ne uităm la aspectele care includ indicii de nelegalitate.
Hotnews
„Vremuri grele”: Povestea micronațiunii din Australia care a renunțat la secesiune din cauza pandemiei
Actualitate InternațIonal
Toate țările sunt țări „virtuale”, potrivit lui Vít Jedlička, președintele Liberlandului (o micronațiune proclamată pe malul Dunării la granița dintre Serbia și Croația), dar numărul acestora este de astăzi cu unul mai puțin, relatează The Guardian.
Hotnews
Coronavirus în România: 1.309 noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore / Bilanț total: 56.550 cazuri / Cele mai multe cazuri, din nou în București
Actualitate Coronavirus
Alte 1.309 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore, bilanțul ajungând la 56.550, potrivit datelor publicate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 41 de decese legate de Covid-19, sub recordul negativ de 48 de decese anunțat marți.
Hotnews
România nu contestă hotărârea CEDO în cauza Kovesi / Hotărârea devine definitivă și trebuie pusă în aplicare
Actualitate EsențIal
Statul român nu va contesta decizia pronunțată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în cauza Kovesi vs România, în care fosta șefă a DNA a atacat decizia de revocare din funcția de procuror șef.
Hotnews
Ce s-a întâmplat cu reclamațiile depuse de români la ANPC împotriva companiilor aeriene care nu au dat banii înapoi pe bilete pentru zborurile anulate din cauza pandemiei
Actualitate EsențIal
Mulți dintre cei care și-au cumpărat bilete de avion pentru zboruri care nu au mai putut fi efectuate de companii din cauza pandemiei COVID-19 nu și-au putut recupera banii, în ciuda demersurilor făcute pe lângă operatorii aerieni respectivi.
Hotnews
​GALERIE FOTO Imaginile dezastrului din Beirut, după exploziile devastatoare
Actualitate InternațIonal
Cele două explozii uriașe din portul din Beirut care au distrus marți cartiere întregi în capitala Libanului s-au soldat cu cel puțin 100 de morți și peste 4.000 de răniți, a anunțat miercuri Crucea Roșie libaneză. Capitala libaneză este un oraș devastat, cu zeci de mașini avariate pe șoseaua principală și cu clădirile înconjurate de cioburile geamurilor sparte.
Hotnews
Procurorul DIICOT care a clasat parțial dosarul 10 august nici măcar nu i-a citat pe șefii Jandarmeriei sau vreo victimă pentru audieri
Actualitate EsențIal
Procurorul Doru Stoica, cel care a clasat acuzațiile la adresa șefilor Jandarmeriei, nu a readministrat probele strânse de Parchetul Militar în dosarul ''10 august'' și nici nu a reaudiat suspecții, victimele și martorii, se arată în ordonanța de redeschidere a anchetei în acest caz, semnată de procurorul-șef al DIICOT, Giorgiana Hosu.
Hotnews
Platformele digitale intră în vizorul Comisiei Europene - se pregătește DAC 7!
Dosare Juridice Opinia Specialistilor Deloitte Si Reff&Asociatii
Comisia Europeană (CE) continuă acțiunea de implementare a obligațiilor de raportare fiscală de către diverse entități. Astfel, după aplicarea DAC 6, care introduce o astfel de obligație pentru tranzacțiile transfrontaliere considerate cu risc fiscal, CE se pregătește să adopte DAC 7, directivă care vizează reguli noi de raportare fiscală pentru platformele digitale. Scopul declarat al DAC 7 este acela de a monitoriza operațiunile din sfera economiei digitale, în special pe cele care implică intermedierea între furnizori persoane fizice sau juridice și clienți și care, în absența unor astfel de mecanisme de raportare, ar fi foarte greu de identificat și de verificat de către autoritățile fiscale.
Hotnews
București rămâne în topul cazurilor noi de COVID-19/ Doar opt județe au raportat sub 10 îmbolnăviri în plus față de ziua precedentă
Actualitate Coronavirus
Cele mai multe noi îmbolnăviri de la o zi la alta au fost raportate miercuri de București, respectiv 143.
Hotnews
Colegiul Medicilor cere scoaterea la concurs a posturilor din spitale pe specialitățile deficitare: E nevoie acută de medici pentru gestionarea pandemiei
Actualitate Sanatate
Pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 este nevoie acută de medici pe diverse specialități deficitare în sistemul medical, iar posturile din spitale trebuie deblocate și scoase la concurs, atrage atenția Colegiul Medicilor București. Anul acesta, în contextul pandemiei, examenul pentru obținerea titlului de medic specialist din luna martie nu s-a putut susține, ceea ce reprezintă o importantă problemă atât pentru medicii care și-au finalizat pregătirea în specialitate, dar si pentru sistemul de sănătate, care are nevoie de resură umană, arată Colegiul Medicilor București.
Hotnews
Coronavirus în lume: Decesele la nivel global au depășit pragul de 700.000. Aproape 5.900 de persoane mor în medie la fiecare 24 de ore
Actualitate Coronavirus
Bilanțul total al îmbolnăvirilor a depășit pragul de 18,7 milioane din care 11.925.744 sunt pacienți vindecați. Numărul deceselor de COVID-19 la nivel global a trecut miercuri de 700.000, potrivit unui bilanț Reuters, cu Statele Unite, Brazilia, India și Mexic în fruntea acestui clasament.------------------------------14.29 24.000 de cadre medicale infectate în Africa de Sud13.01 Japonezii au golit rafturile farmaciilor de apă de gură după ce un oficial a afirmat că ar putea combate coronavirusul12.37 Soluția la problema coronavirusului ar putea să nu fie un vaccin ci un medicament bazat pe anticorpi de sinteză11.48 Brazilia: Un al optulea ministru al cabinetului Bolsonaro a fost diagnosticat cu coronavirusul10.56 Măștile de protecție sunt obligatorii în Rotterdam și Amsterdam începând de astăzi
Hotnews
Sindicatele din industria gazului transmit mesaj de susținere a proiectului BRUA
Economie Energie
Federația Sindicatelor GAZ-Romania, organizație care reprezintă interesele salariaților din industria gazului - angajați ai companiilor Transgaz, Romgaz, E-ON și Engie, ia act de sesizarea Sindicatului Transport Gaz și dezaprobă total opiniile lansate recent în spațiul public de diferite persoane și organizații, cu referire la o așa-zisă lipsă de utilitate a gazoductului BRUA. Sindicatele spun că acesta reprezintă un proiect cu valoare strategică atât pentru România, cât și pentru Uniunea Europeană.
Hotnews
UPDATE Grupul naval Damen va disponibiliza 870 de angajați în România / Nu excludem „posibilitatea ca și alte schimbări organizaționale să se dovedească a fi necesare”
Economie Companii
Grupul naval Damen va tăia 1.050 de locuri de muncă la nivel mondial, 870 din disponibilizări urmând să aibă loc în România iar restul în Olanda, relatează Dutch News.
Hotnews
De ce bea mami?
Actualitate Recomandare De Lectura
mami nu vrea sa alunece incet in somnul usor al femeilor cu coafuri cuminti, care „traiesc pentru copiii lor”, care incearca la locul de joaca sa se eclipseze una pe alta cu „realizarile” si cu activitatile extrascolare ale progeniturilor si care se lauda cu ultimele vacante. Nu, mami strange in mana un pahar mare de vin..Comanda cartea online! Poti obtine transport GRATUIT!Nu ratati alte carti interesante pentru toate varstele!
Hotnews
PeBloguri: Încă un parlamentar trece la Partidul Puterii Umaniste
Revista Presei Subiectele Zilei
Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) anunță, într-un comunicat de presă, că Mihai Doru Oprișcan s-a alăturat formațiunii partidului. Astfel, PPU (social-liberal) ajunge să aibă doi senatori și șapte deputați în actuala configurație a Parlamentului.
Hotnews
Ponta și Negoiță și-au lansat candidatul pentru București. Cine este medicul pe mâna căruia merg la Primărie
Actualitate Politic
Medicul militar Ioan Sîrbu este candidatul pe care Alianța Pro București 2020, condusă de Victor Ponta și Robert Negoiță, îl aruncă în cursa pentru Primăria Bucureștiului.