Hotnews
Ministerul Energiei susţine că minerii au reluat activitatea în şapte cariere din zece/ Minerii de la trei cariere încă negociază cu liderii sindicali
Economie Energie
Ministerul Energiei informează că minerii au reluat activitatea în şapte cariere din zece. La Pinoasa, Peşteana şi Roşiuţa încă se poartă discuţii între liderii sindicali şi mineri pe marginea noilor oferte de măriri salariale făcute de conducerea Complexului Energetic Oltenia.
Hotnews
Dăncilă îi va trimite lui Iohannis şi cazierele judiciare ale Olguţei Vasilescu şi Mircea Drăghici. Şeful SGG: Ne aşteptăm ca preşedintele să respingă din nou propunerile
Actualitate Politic
Premierul Viorica Dăncilă va trimite la Cotroceni, aceleaşi propuneri de miniştri pentru Dezvoltare şi Transporturi, ataşând documentaţiei şi cazierele judiciare ale Olguţei Vasilescu şi Mircea Drăghici, a declarat pentru HotNews şeful SGG, Toni Greblă.
Hotnews
Ministrul Energiei o contrazice pe Viorica Dăncilă: Mi-e greu să spun că Guvernul nu ştia despre situaţia de la CE Oltenia/ Dăncilă susţine că a fost informată "cu suspectă şi nepermisă întârziere"
Economie Energie
Ministrul Energiei Anton Anton a declarat că luni a avut loc la minister o întâlnire pe tema grevei minerilor, motiv pentru care nu crede că Executivul nu ştia despre situaţia de la Complexul Energetic Oltenia. "Am avut luni o discuţie la Ministerul Energiei cu aproape cu toţi cu care am discutat şi azi. Mi-e greu să spun că Guvernul nu ştia", a spus ministrul la Târgu-Jiu, după ce a fost întrebat despre o afirmaţie a premierului Viorica Dăncilă, care susţine că a fost informată abia miercuri despre situaţia de la CE Oltenia.
Hotnews
Corina Creţu: Sunt puţin dezamăgită de ritmul lent în care România a derulat şi implementat programe europene
Actualitate Esential
Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu, s-a declarat ”puţin dezamăgită” de ritmul lent în care s-au derulat şi implementat programele cu finanţare europeană în România, responsabilitatea aparţinând sută la sută autorităţilor naţionale, relatează Mediafax.
Hotnews
Se solidarizează judeţele din nord-vest cu Clujul pentru a face spitalul regional pe cont propriu? Şefii de consilii judeţene din regiune, între ezitări şi scepticism: "De ce toate investiţiile mari trebuie dirijate către Cluj?"
Actualitate Sanatate
Clujul nu renunţă la construcţia pe cont propriu a spitalului regional, în ciuda opoziţiei Ministerului Sănătăţii, mai ales după ce a primit undă verde de la Comisia Europeană pentru a deveni beneficiar al proiectului, însă mai are de trecut un ultim hop: acordul Guvernului de la Bucureşti. HotNews.ro i-a contactat pe ceilalţi 5 preşedinţi de consilii judeţene din Regiunea Nord-Vest - Bihor, Maramureş, Sălaj, Bistriţa Năsăud şi Satu Mare - pentru a vedea câţi dintre ei se solidarizează cu Clujul, aşa cum a propus şeful CJ Cluj, Alin Tişe, pentru ca autorităţile locale să devină beneficiarul proiectului din bani europeni, în locul Guvernului.
Hotnews
Klaus Iohannis refuză, aşa cum a anunţat, propunerile pentru Dezvoltare şi Transporturi, Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici: Documentaţia care însoţeşte propunerea este incompletă, lipseşte cazierul judiciar
Actualitate Esential
Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis joi o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care o informează că „în continuare, propunerile de numire în funcţia de membru al Guvernului” a Liei Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici „nu fac dovada îndeplinirii tuturor condiţiilor de legalitate, astfel încât să li se poată da curs”.
Hotnews
Corina Creţu: Candidez pentru alegerile PE din partea Pro România / Decizia este o delimitare clară de actuala conducere a PSD
Actualitate Esential
Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu, a anunţat, joi, că va candida la alegerile pentru Parlamentul European din partea Pro România, precizând că decizia este o delimitare clară de actuala conducere a PSD, relatează Mediafax.
Hotnews
Proiectul de modificare a Legii dării în plată: evoluţie sau involuţie?
Dosare Juridice Opinia SpecialişTilor Stoica & Asociatii
În şedinţa Senatului României, din data de 19 decembrie 2018, a fost adoptat un proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite. Este ştiut faptul că, încă de la momentul intrării în vigoare a Legii dării în plată, astfel cum aceasta a fost interpretată ulterior de Curtea Constituţională, aceasta a născut controverse aprige între profesionişti (instituţiile bancare) şi consumatori.
Hotnews
Harta interactivă a frigului în Capitală. Nicuşor Dan le cere bucureştenilor să semnaleze problemele cu RADET-ul
Actualitate Administratie Locala
Nicuşor Dan a lansat o hartă interactivă în care bucureştenii sunt îndemnaţi să semnaleze dacă au probleme cu furnizarea de apă caldă şi căldură de la RADET.
Hotnews
O eclipsă totală de Lună va avea loc în noaptea de 20 spre 21 ianuarie / De ce fenomenul se mai numeşte şi ”Lună sângerie”
Science Spatiul
O eclipsă totală de Lună va avea loc în noaptea de 20 spre 21 ianuarie, maximul producându-se la ora 7.12 dimineaţa, când Luna se află foarte aproape de orizontul de nord-vest, cu aproape o ora înainte să răsară Soarele, anunţă Observatorul Astronomic Amiral ”Vasile Urseanu”.
Hotnews
ZF: Reacţie extrem de dură a celei mai mari bănci româneşti, Banca Transilvania, faţă de taxa bancară: „Este o naţionalizare a profiturilor. Va crea dezechilibre imediate şi grave în sectorul bancar şi în toată economia, cu efecte directe asupra populaţiei şi antreprenorilor locali”
Revista Presei Business
Preţul acţiunilor Băncii Transilvania s-a diminuat cu aproape 30%, în mare parte din cauza Ordonanţei lăcomiei 114/2018. ”Vedem că suntem penalizaţi suplimentar cu o taxă pe active, care, în opinia noastră, înseamnă naţionalizarea profiturilor, chiar dacă Banca Transilvania a oferit deja discount la active sau am lucrat cu marjă redusă, impusă de Stat”, declară reprezentanţii Băncii Transilvania pentru Ziarul Financiar. În privinţa impactului pe care taxa îl va avea asupra creditării, BT spune că băncile vor fi nevoite să reducă costurile, să îşi reajusteze preţurile şi să limiteze investiţiile
Hotnews
Ministrul energiei, după discuţiile cu sindicatele de la CE Oltenia: Ne vom strădui sa eliminăm taxa de 2% din cifra de afaceri pentru companiile care produc energie pe bază de cărbune
Economie Energie
Întâlnirea de la Târgu-Jiu între ministrul Energiei, Anton Anton, reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia şi cei ai sindicatelor s-a încheiat cu o nouă ofertă pentru mineri de majorare a salariilor. Rămâne de văzut dacă aceştia vor fi mulţumiţi cu noua ofertă şi dacă vor accepta să reia activitatea în cariere, pentru a se încheia criza energetică în care se află acum România. Anton Anton a spus, la finalul întâlnirii, că este luată în calcul şi eliminarea taxei de 2% din cifra de afaceri pentru companiile care produc energie pe bază de cărbune. Este celebra taxă aprobată pe neaşteptate de Guvernul Dăncilă, fără niciun fel de dezbatere, la finalul anului trecut.
Hotnews
Serviciile ING au fost căzute joi timp de aproape o oră. De ce, deşi indicele de indisponibilitate al Home`Bank e mult sub media pieţei (circa 0.9%), clienţii lor sunt cei mai vocali
Economie Finante & BăNci
Miercuri, serviciul Home`Bank al ING a căzut pentru câteva zeci de minute. Pe Facebook, clienţii băncii au reacţionat imediat şi pe bună dreptate. Nu e deloc plăcut să vrei faci o plată şi să te trezeşti că transferul nu are loc. Sau, şi mai rău, să fii în străinătate şi să încerci să-ţi plăteşti hotelul exact în acele minute groaznice în care sistemul e picat. În vara şi în toamna trecută, ne amintim că au mai existat asemenea căderi ale Home’Bank. De picat însă, nu pică doar serviciile ING, ci ale mai multor bănci din România. Uneori , chiar mai des şi pe perioade mai lungi. Doar că, în piaţă, cel mai puternic se aude vocea clienţilor băncii cu capital olandez. De ce se întâmplă asta? Să ne uităm pe câteva date.
Hotnews
Digi 24 CTP: „Sper că oficialii nu au văzut gestul care a ajutat-o pe Simona Halep să câştige”. Ce riscă acum Halep
Actualitate Esential
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat victoria obţinută „cu inima” de Simona Halep joi, în meciul cu americanca Sofia Kenin, în turul al doilea de la Australian Open 2019, şi a remarcat că într-un moment dificil al meciului pentru Simona, la 2-4 în setul decisiv, antrenorul nejucător Florin Segărceanu i-a făcut un semn care a ajutat-o să se orienteze. „Sper că oficialii nu i-au văzut gestul”, a spus Cristian Tudor Popescu.
Hotnews
UPDATE Funcţionari din regiunea Cernăuţi care deţin cetăţenie dublă sunt concediaţi / Reacţia MAE: Fiecare stat are dreptul suveran de a reglementa aspectele legate de cetăţenie
Actualitate Esential
Funcţionarii de stat din regiunea Cernăuţi sunt concediaţi din cauza deţinerii dublei cetăţenii, potrivit unui anunţ făcut de şeful Serviciului de securitate al Ucrainei în regiunea Cernăuţi, Ruslan Storojuk, citat de bucpress.eu.
Hotnews
Ştirile Pro TV Ce spune vecina asistatului social din Vaslui care a chemat poliţia să îi cureţe drumul
Actualitate Esential
La Vaslui, unde a nins abundent, un bărbat, asistat social, a sunat la 112 şi a cerut să i se cureţe drumul din faţa locuinţei, pe o porţiune de 200 de metri. Omul a spus că nu poate să iasă din curte ca să ajungă la magazin. Pentru că nu reprezenta o urgenţă, dispecerul l-a invitat să pună mâna pe lopată, mai ales că stă acasă şi ia ajutor de la stat.