Hotnews
Procedura de achiziţie a corvetelor, suspendată de MApN: A fost sesizat Parchetul Militar pentru că ar fi elemente de procedură ce „afectează interesul naţional de securitate”
Actualitate Esential
Procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale a fost suspendată de către MApN, anunţă ministerul. Potrivit MApN, departamentul pentru Armamente a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esenţial „Corvetă multifuncţională”. În plus, MApN mai precizează că unul dintre ofertanţi a atacat în instanţă şi cere anularea hotărârii de guvern în baza căruia se desfăşoară procedura.
Hotnews
VIDEO Atentat cu maşină capcană la o şcoală de poliţie din Bogota / Cel puţin 9 morţi şi 41 de răniţi
Actualitate International
Cel puţin nouă persoane au murit, iar alte 41 de persoane au fost rănite, după ce o maşină capcană a fost detonată joi în apropiere de o academie de poliţie din Bogota, într-un atac pe care preşedintele Ivan Duque l-a descris ca pe un ”act terorist mizerabil”, relatează AFP.
Hotnews
Ministerul Energiei susţine că minerii au reluat activitatea în şapte cariere din zece/ Minerii de la trei cariere încă negociază cu liderii sindicali
Economie Energie
Ministerul Energiei informează că minerii au reluat activitatea în şapte cariere din zece. La Pinoasa, Peşteana şi Roşiuţa încă se poartă discuţii între liderii sindicali şi mineri pe marginea noilor oferte de măriri salariale făcute de conducerea Complexului Energetic Oltenia.