La 95 de ani, a bătut sute de kilometri pentru a ajunge la Sfântuliţă: „Muceniţa Filoteia mi-a vindecat fata de cancer“
Adevarul
La 95 de ani, a bătut sute de kilometri pentru a ajunge la Sfântuliţă: „Muceniţa Filoteia mi-a vindecat fata de cancer“

Vineri, la sfinţirea Altarului noii Catedrale Arhiepiscopale din Curtea de Argeş, lăcaş ce poartă hramurile Sfintei Muceniţe Filoteia şi ale Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril, au venit credincioşi din toată ţara. Printre ei, şi bătrâni gata să bată Centenarul, care au parcurs sute de kilometri pentru a atinge moaştele Sfintei, mutate, de aseară, în Necropola Regală.

Hotnews
​HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada Transilvania: Încă 13 km lângă Târgu Mureş, gata de deschidere după patru ani de la semnarea contractelor / Un proiect sabotat de birocraţie şi de incapacitatea autorităţilor să rezolve problemele la timp
Monitorizari Proiecte Infrastructura >> Articole
Compania de Drumuri ar putea dechide traficului rutier 13,7 km din autostrada Translvania, A3 în apropiere de Târgu Mureş, la aproape patru ani de când au fost semnate contractele în valoare de 66 mil. euro. Deşi cele două loturi ar fi trebuit să fi fost gata în 12, respectiv 16 luni, proiectele au fost măcinate de probleme şi tergiversări birocratice - un exemplu de cum NU se gestionează o lucrare de infrastructură de către autorităţi. Până când restul autostrăzii va fi gata, însă, cele două tronsoane se vor descărca direct într-un sens giratoriu şi o barieră de tren. Restul de 34 km spre Câmpia Turzii nu sunt gata nici acum, iar o bucată esenţială de 9 km care să facă legătura cu municipiul Târgu-Mureş nici măcar nu are un contract semnat.
Atentat Strasbourg. Cine este autorul atacului: el urma să fie arestat în dimineaţa agresiunii teroriste
Adevarul
Atentat Strasbourg. Cine este autorul atacului: el urma să fie arestat în dimineaţa agresiunii teroriste

Autorul atacului armat de marţi seara în apropierea târgului de Crăciun din Strasbourg este un bărbat în vârstă de 29 de ani şi se află pe o listă de supraveghere a serviciilor de securitate internă din Franţa, fiind suspectat că prezintă un risc pentru securitate, au anunţat autorităţile citate de Reuters.

Hotnews
​CE Handbal (f): România vs Ungaria (de la ora 19:00)/ Calificarea în semifinale depinde doar de noi - Victorie sau remiză cu Ungaria
Sport Teamball
Victoria cu Spania (27-25) ne-a adus la un singur pas distanţă de calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal feminin, Neagu, Pintea şi compania având nevoie de o victorie sau de o remiză cu Ungaria pentru a fi sigure de accederea în penultimul act al competiţiei. România vs Ungaria va fi în direct pe TVR1 şi TVRHD şi LiveText pe HotNews.ro de la ora 19:00.
Cum a ajuns o fetiţă de 7 ani să discute pe internet despre virginitate
Adevarul
Cum a ajuns o fetiţă de 7 ani să discute pe internet despre virginitate

O fetiţă din Sighetu Marmaţiei a devenit celebră pe internet după ce într-un filmuleţ postat pe canalul său de YouTube a vorbit despre virginitate. Vlogul copilei este urmărit inclusiv de bunica ei.

Hotnews
Tot ce se ştie despre presupusul autor al atacului din Strasbourg
Actualitate International
Cherif C. este de multă vreme cunoscut de poliţia locală pentru fapte penale mult mai comune- jaf urmat de tentativă de omor. Presupusul autor al atentatului din Strasbourg care a avut loc marţi noaptea a scăpat în aceeaşi dimineaţă arestului pentru jaf. Complicii lui au fost arestaţi, relatează Le Figaro.
Hotnews
Consiliul Superior al Magistraturii îşi alege o nouă conducere astăzi / Preşedintele Iohannis participă la şedinţă
Actualitate Esential
Şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii va avea loc de la ora 12.00, la aceasta urmând să participe şi preşedintele Klaus Iohannis, a anunţat Administraţia Prezidenţială.
Hotnews
Primele cifre ale bugetului 2019: PIB de peste 1.000 mld lei, creştere economică de 5,5%
Economie Finante
Ministrul Finanţelor a declarat marţi că bugetul pentru 2019 ia în calcul un produs intern brut de peste 1.000 miliarde lei, cu o creştere economică de circa 5,5 %.
Cum a explicat Grigore Leşe ieşirea nervoasă din timpul unui concert, când a plecat de pe scenă
Adevarul
Cum a explicat Grigore Leşe ieşirea nervoasă din timpul unui concert, când a plecat de pe scenă

Muzicianul Grigore Leşe (64 de ani) a venit cu explicaţii după ce a avut o ieşire nervoasă în timpul unui concert în localitatea sa natală, Târgu Lăpuş (Maramureş), supărat că un spectator a intrat în sală după începerea actului artistic.

Hotnews
Alte două universităţi de medicină din Japonia admit că discriminează femeile în procesul de admitere
Actualitate International
Scandalul care a izbucnit în Japonia după ce Universitatea de Medicină din Tokio a recunoscut că a modificat notele de examen pentru a plasa candidaţii de sex masculin într-o poziţie avantajoasă dezvăluie o practică devenită comună în universităţile de medicină din Japonia. Alte două universităţi au recunoscut că au intervenit în procesul de selecţie a candidaţilor, discriminând aplicantele, relatează The Guardian.
Hotnews
Corporate report: Tesla preia fabrici abandonate şi le repopulează. Panasonic transferă cartierul general european de la Londra la Amsterdam. Volkswagen îşi apără preşedintele
Economie Finante & BăNci
O inovaţie de mare importanţă la Tesla: preia fabrici abandonate şi le reumple cu tehnică de vârf şi oameni (alţii le-au demolat şi au construit mall-uri...) ● Japonezii prevăd că Regatul Unit vrea să devină paradis fiscal şi... nu le place! Pleacă, dar nu-şi iau toate jucăriile ● Marriott îşi pune „sursele” să dea vina pe guvernul chinez pentru un cumplit atac informatic, dar dovezile sunt palide şi pare că mai degrabă se laudă cu numărul de clienţi ● Volkswagen a fost jupuit de miliarde de către Uncle Sam şi mai are de furcă şi cu propriii acţionari, dar obrazul preşedintelui trebuie să rămână nepătat.
Hotnews
Eugen Teodorovici: Nu am fost în vacanţă în Cuba / Despre escala în Moscova: Asta a fost ruta / Şi un milion dacă ar fi costat biletele, era un preţ mic
Actualitate Esential
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a recunoscut marţi seara, la Antena 3, că a efectuat o vizită în Cuba, împreună cu Sorina Pintea, dar spune a avut mandat din partea primului ministru. Întrebat de ce a făcut escală în Moscova, înainte de a ajunge în Cuba, Teodorovici a răspuns: „asta a fost ruta de zbor”.
Hotnews
​webPR Care este impactul abonamentelor private de sănătate asupra sistemului medical naţional? Eduard Dobre, director executiv PALMED, a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre piaţa abonamentelor medicale
Actualitate Esential
1,5 milioane de români deţin, în momentul de faţă, un abonament medical la o clinică privată, cei mai mulţi dintre ei prin intermediul angajatorului. Datele arată că 71% din deţinătorii de abonamente ajung la medic cel puţin o dată pe an pentru investigaţii şi analize cu rol de prevenţie. Comparativ, la nivel naţional, 31% din populaţie nu a fost deloc la doctor în ultimul an. Cum funcţionează pachetele de prevenţie şi care sunt beneficiile lor? Cum influenţează sistemul privat de sănătate bugetul de stat? Sunt abonamentele instrumente utile de prevenţie? Eduard Dobre, director executiv al Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED, a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre abonamentele medicale private.