CTP, despre deschiderea plajelor: Păi ce pupăceală e acolo! PNL e grăbit să-şi refacă imaginea
Adevarul
CTP, despre deschiderea plajelor: Păi ce pupăceală e acolo! PNL e grăbit să-şi refacă imaginea

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a făcut o paralelă între decizia de a nu le permite elevilor care au temperatură peste 37,3 grade accesul în sala de examen şi măsurile de relaxare care intră în vigoare de la 1 iunie.

Hotnews
Spania instituie venitul minim vital / Un adult singur va primi lunar 462 euro
Actualitate InternațIonal
Guvernul spaniol a aprobat vineri instaurarea unui venit minim vital pentru a lupta împotriva unei sărăcii care a fost și mai mult agravată de criza coronavirusului, ce a determinat o explozie a cererilor de ajutoare alimentare, scrie AFP.
Trezirea gigantului. China ameninţă Taiwanul cu o intervenţie militară
Adevarul
Trezirea gigantului. China ameninţă Taiwanul cu o intervenţie militară

China va ataca Taiwanul dacă nu va avea un alt mijloc de a împiedica independenţa, a avertizat vineri şeful Statului Major al Armatei Chineze, accentuând astfel ameninţarea cu recurgerea la forţă contra insulei considerate de Beijing drept o provincie rebelă, relatează Reuters.

Cum a devenit Regina Maria şef de trib şi sora indienilor Sioux VIDEO
Adevarul
Cum a devenit Regina Maria şef de trib şi sora indienilor Sioux VIDEO

Vizita de răsunet internaţional din 1926 a Reginei Maria a reprezentat un moment istoric pentru România. Milioane de americani au aşteptat-o cu sufletul la gură, iar presa de peste Ocean nu publica altceva decât ştiri legate de o româncă. Tot atunci, suverana României a ajuns şi în Vestul Sălbatic, unde a devenit şef de trib şi s-a făcut soră cu indienii Sioux.

Hotnews
VIDEO Polițistul care a provocat moartea lui George Floyd a fost arestat pentru omor prin imprudență
Actualitate EsențIal
Polițistul care a provocat moartea lui Geroge Floyd, apăsându-i gâtul cu genunchiul deși victima striga că nu poate să respire, a fost arestat vineri, în contextul în care autoritățile s-au văzut confruntate cu proteste masive ce s-au extins în Minnesota. Acesta a fost pus sub acuzare pentru omor prin imprudență.
Hotnews
„Omisiunea” din hotărârea de guvern privind ridicarea restricțiilor. Orban modifică documentul pentru românii care nu au bani de sezlong
Actualitate EsențIal
Guvernul va face modificări într-o anexă la hotărârea de guvern privind ridicarea restricțiilor astfel încât românii care merg la plajă cu prosopul sau cearceaful să aibă și ei un loc.
Hotnews
Un român a devenit cel mai bătrân bărbat din lume. Cine este Dumitru Comănescu, bucureșteanul de 111 ani
Actualitate EsențIal
Un român a devenit cel mai bătrân bărbat din lume după ce britanicul Bob Weighton, care deținea acest titlu, a murit joi, la vârsta de 112 ani. Dumitru Comănescu are 111 ani și șase luni și trăiește în București.
Hotnews
Călugăreanu (ANAF): Obligațiile fiscale neachitate până la 25 iunie nu sunt considerate restante. Așadar, nu se vor calcula accesorii/ Declarații despre ratingul fiscal, rambursarea de TVA și casele de marcat - UPDATE
Economie FinanțE & BăNci
Obligațiile fiscale neachitate până la 25 iunie nu sunt considerate restante și nu se vor calcula accesorii, a declarat Mirela Călugăreanu, președinte ANAF, într-o conferință organizată de PwC România, precizând că a fost un act normativ adoptat de Guvern. De precizat că nu a fost publicat, până la această oră, în Monitorul Oficial.
Hotnews
Fotografie cu Ludovic Orban sărbătorind ziua de naștere în birou, cu miniștrii, virală pe Facebook
Actualitate EsențIal
O fotografie în care apar premierul Ludovic Orban, fumând, alături de mai mulți membri ai Guvernului, era distribuită vineri seara pe Facebook.
Hotnews
Cum a transformat coronavirusul consultația la medic. Telemedicina, probabil cea mai mare schimbare post-pandemie din sistemul medical din România
Lumea In Schimbare
Consultație telefonică sau online cu medicul, din confortul de acasă, atunci când prezența în cabinetul doctorului nu este neapărat necesară, fără cozi pe holul spitalului, fără să faci câteva drumuri între câțiva medici pentru o hârtie, și rețetă trimisă lunar pe mail sau prin alte mijloace electronice, în special în cazul bolnavilor cronici. Telemedicina, o realitate care funcționează deja de câțiva ani în alte țări, a fost permisă oficial în premieră în România, după izbucnirea epidemiei de coronavirus. Deocamdată doar temporar. Pacienți și medici, toți vorbesc acum despre necesitatea păstrării ei și după pandemie.
Hotnews
O zi de lucru în prima linie de luptă împotriva Covid-19. Asistenta medicală Ancuța Petcu: "În așteptarea rezultatelor testelor, nu știu pentru cine mă tem mai tare, pentru pacienți sau pentru colegi"
IzolațI Dar ÎMpreună
Asistenta medicala Ancuța Petcu vede în fiecare zi 80-100 de pacienți pe care îi testează pentru coronavirus, dar în zona de triaj epidemiologic întâlnește zilnic de 10 ori mai mulți. "Nu am cum să uit vreodată cum am ajuns acasă la una dintre colegele noastre pentru testare Covid la domiciliu. Copiii ei s-au speriat foarte tare de mine pentru ca purtam echipamentul de protecție ce mă făcea să arăt ciudat, îmi distorsiona până și vocea".
Hotnews
VIDEO Dezbatere online PwC România cu participarea președintelui ANAF: Măsurile fiscale și repornirea economiei, de la teorie la practică. Principalele declarații
Blogul Pw C Romania
PwC România a organizat o dezbatere online privind măsurile fiscale în contextul repornirii economiei, transmisă în direct pe platforma HotNews. La eveniment au participat Daniel Anghel, partener coordonator al servicilor fiscale și juridice , Ionuț Simion, Country Managing Partner, Dan Dascălu, Partener și coordonator al practicii de litigii D&B David și Baias, Mirela Călugăreanu, președinte ANAF, Georgiana Stoian, director gen adj ANAF și Sia Jiru, director gen adj ANAF.
Hotnews
Enel vine în sprijinul clienților cu servicii digitale pentru gestionarea facilă a facturilor și a datelor din contract, din confortul propriei locuințe
Actualitate EsențIal
Transformarea digitală, în contextul actual, a accelerat apariția de noi nevoi în rândul consumatorilor. Pentru a veni în întâmpinarea lor, Enel a alocat resursele necesare pentru a le oferi clienților o diversitate de servicii digitale, care să le eficientizeze timpul petrecut pentru efectuarea operațiunilor de bază, precum și să ajute la reducerea interacțiunilor fizice cu un operator.
Hotnews
Linia invizibilă care face diferența dintre un sportiv și un campion - Simona Halep, retragerea, motivația unui nou Grand Slam și viața ca o izolare
Sport Tenis
Drumul spre marea performanță este pavat cu sudoare, durere și multă disciplină. Pe lângă toate acestea, lupta cu demonii interiori dă, de multe ori, măsura valorii. Simona Halep și-a împlinit visul carierei pe zgura fierbinte de la Paris, iar acum vorbește deschis despre ceea ce o motivează încă. În plus, campioana de la Wimbledon conturează alte borne importante ale vieții: retragerea, dezvoltarea emoțională și viața ca o izolare, dar nu doar pe timpul pandemiei.
Hotnews
Mercedes a dezmințit zvonurile că se va retrage din Formula 1
Sport Motor
​Echipa Mercedes a dezmințit vineri, într-un comunicat, zvonurile că se va retrage din Formula 1 în acest an, scrie presa internațională.
Hotnews
Cum administrăm relațiile contractuale aflate temporar în dificultate?
Dosare Juridice Opinia SpecialișTilor Peli Partners
Prima reacție a majorității oamenilor de afaceri la schimbarea bruscă din ultimele luni a fost încercarea de activare la nivel contractual a unor mecanisme de forță - încetarea contractului, suspendarea obligațiilor, invocarea de excepții și clauze care erau considerate aproape teoretice sau care aveau în vedere inițial alte situații de fapt (vorbim aici, desigur, despre clauzele de forță majoră).
Hotnews
Coronavirus în lume: Opoziția din Suedia cere comisie de anchetă pentru modul în care autoritățile au gestionat epidemia / Austria anunță că măștile sanitare nu vor mai fi obligatorii
Actualitate Coronavirus
Numărul cazurilor de coronavirus în lume a depășit vineri 5,9 milioane, în timp ce s-au recuperat aproape 2,6 milioane și au murit peste 360.000 de oameni din cauza Covid-19, potrivit centralizării de pe Worldometeres. În timp ce din ce în ce mai multe state europene relaxează și mai mult restricțiile, America Latină înregistrează recorduri de infecții, cu Brazilia noul epicentru al pandemiei.--------