Hotnews
Ministrul Educaţiei revine asupra declaraţiei privind repetenţii la clasa I: Eu am pus o întrebare şi toată lumea a înţeles că Andronescu vrea să-i lase repetenţi / Poate îi vom chema vara să recupereze
Actualitate Educatie
Ecaterina Andronescu revine asupra declaraţiei potrivit căreia elevii de la clasele primare vor putea fi lăsaţi repetenţi. Potrivit ministrului Educaţiei, noua lege va cuprinde prevederi cu privire la felul în care va fi redus analfabetismul funcţional şi la modul în care elevii pot recupera ceea ce nu au învăţat în timpul anului şcolar.
$removeTags[Ordonanţa lui Tudorel Toader
îl poate face pe Dragnea premier]
Adevarul
Ordonanţa lui Tudorel Toader îl poate face pe Dragnea premier

Ordonanţa de urgenţă anuţată de Tudorel Toader, care va anula sentinţele date în ultimii cinci ani de Curtea Supremă, îi serveşte politic lui Liviu Dragnea. Astfel, liderul PSD ar putea ajunge în fruntea Guvernului şi ar putea candida cu cazierul curat la alegerile prezidenţiale

Hotnews
VIDEO Crimeea: Nouă morţi în incendiul a două nave în apropiere de strâmtoarea Kerci
Actualitate International
Nouă persoane au murit în incendiul a două nave sub pavilion tanzanian în apropiere de strâmtoarea Kerci, în largul peninsulei Crimeea anexată de Rusia în 2014, au anunţat luni autorităţile ruse, citate de AFP.
Problemele de constituţionalitate ale Ordonanţei de Urgenţă pentru condamnaţii Curţii Supreme
Adevarul
Problemele de constituţionalitate ale Ordonanţei de Urgenţă pentru condamnaţii Curţii Supreme

Ministrul Justiţiei a anunţat duminică o ordonanţă de urgenţă prin care vor putea fi contestate toate sentinţele date de completele de 5 judecători, „nelegal constituite”, o măsură care însă ar ridica probleme de constituţionalitate, potrivit specialiştilor în drept.

Hotnews
LIVEVIDEO UPDATE Theresa May continuă negocierile pentru Brexit / Premierul britanic renunţă la taxa pentru obţinerea statutului de rezident permanent
Actualitate International
Premierul britanic Theresa May a încercat luni seară să spargă blocajul parlamentar cu privire la Brexit propunând căutarea unor noi concesii din partea UE pentru a preveni controale vamale la graniţa irlandeză. May a spus că se va întoarce la Bruxelles pentru a discuta plasa de siguranţă, menită să prevină revenirea la graniţa fizică între cele două Irlande după Brexit. De asemena, liderul conservator a anunţat că va aboli taxa pe care cetăţenii europeni trebuie să o plătească pentru aplicarea la statutul de rezident permanent.
Hotnews
Euro trece de pragul de 4.7 lei şi testează noi niveluri de confort
Economie Finante & BăNci
Monedele europene au fost luni în scădere faţă de euro cu excepţia forintului care a rămas în apropierea celei mai bune poziţionări din ultimele şapte luni la 317.45/EUR. În ciuda tentativei BNR de a reduce lichiditatea pe piaţa monetară atrăgând lei de la băncile comerciale, EURRON continuă să rămână pe un trend crescător urcând peste 4.7050, arată o analiză trimisă luni investitorilor de către o bancă comercială.
Hotnews
Economia mondială încetineşte mai repede decât se estima / FMI reduce previziunile de creştere pentru Germania, Franţa şi Italia
Economie Finante
FMI a prezentat luni, în faţa elitei economice mondiale reunite la Davos, tabloul unei creşteri mondiale încă solide, dar care încetineşte mai repede decât se estima, pe fondul tensiunilor comerciale şi a riscurilor politice, precum Brexit în Marea Britanie sau fronda socială din Franţa, scrie AFP.
Hotnews
Desantul chinez
Actualitate Opinii
Area 1, o companie americană de securitate cu sediul în California, înfiinţată în anul 2013 de foşti agenţi ai NSA, a dezvăluit în decembrie 2018 că a descoperit un atac provocat de hackeri de elită angajaţi de armata chineză, care au reuşit să îşi creeze şi să-şi menţină timp de trei ani accesul la peste 1000 de documente (telegrame) confidenţiale vehiculate pe canale diplomatice din Uniunea Europeană. Totul ar fi pornit, în opinia Area 1, de la un atac de tip phishing ce a vizat comunicaţiile unor diplomaţi ai Republicii Cipru ce a avut succes şi care le-a dat ulterior hackerilor chinezi acces la întreaga reţea de comunicaţii diplomatice a UE.
Hotnews
Administratorul paginii "Rezist" îşi cere scuze pentru atacul la adresa lui Cioloş: A fost o opinie personală
Actualitate Politic
Administratorul paginii de Facebook a comunităţii Rezist, Petre Sârbu, a venit cu precizări dupa postarea de dimineaţă în care era atacat liderul PLUS, Dacian Cioloş, afirmând că a fost "purtat de val" şi că ceea ce a scris a fost o "opinie personală", nu a comunităţii.
Hotnews
Actualitate International
Directorul unui post de radio din Baja California, din nord-estul Mexicului, a fost omorât, a anunţat luni guvernatorul local, relatează AFP.
Hotnews
Încă doi oameni au murit de gripă. Numărul deceselor a urcat la 25
Actualitate Sanatate
Numărul deceselor cauzate de gripă a urcat la 25, a anunţat luni Institutul Naţional de Sănătate Publică. Cele mai recente două decese din cauza gripei s-au înregistrat luni: un bărbat în vârstă de 61 de ani din Prahova şi o femeie în vârstă de 74 de ani din Ialomiţa. Ambii erau infectaţi cu virusul gripal AH1, aveau şi alte afecţiuni şi nu erau vaccinaţi anti-gripal.
Nominalizări Zmeura de Aur 2019: cum au ajuns Donald şi Melania printre nominalizaţi. Lista celor mai proaste filme şi interpretări
Adevarul
Nominalizări Zmeura de Aur 2019: cum au ajuns Donald şi Melania printre nominalizaţi. Lista celor mai proaste filme şi interpretări

Preşedintele Statelor Unite Donald Trump şi soţia sa, Melania, au fost nominalizaţi la insolitele premii Zmeura de Aur 2019, care sunt acordate anual celor mai proaste interpretări şi producţii cinematografice.

Hotnews
Anul 2019 va fi un an tumultos din perspectiva impunerii regulilor de concurenţă
Dosare Juridice Opinia Specialistilor Peli Filip
Anticipăm turarea motoarelor Consiliului Concurenţei şi nu ar fi o speculaţie dacă am spune că am trăit un adevărat "raid aerian". Ne aşteptăm la un an tumultuos pentru agenţii economici şi în 2019, din perspectiva impunerii regulilor de concurentă. Consiliul Concurenţei rămâne o autoritate de top care funcţionează la standarde europene, cu o activitate care o depăşeşte în unele situaţii pe cea din cadrul autorităţilor de concurenţă din ţările vecine.
$removeTags[Condamnare fără precedent în
România. Escrocheria pieselor originale înlocuite în service cu
produse second-hand]
Adevarul
Condamnare fără precedent în România. Escrocheria pieselor originale înlocuite în service cu produse second-hand

O escrocherie folosită de angajaţii service-ului unei cunoscute reprezentanţe auto, care foloseau la reparaţii piese second-hand şi întocmeau facturi pentru produse originale noi, a fost demascată de instanţele de judecată din Bacău după un proces maraton.

Hotnews
Adrian Ţuţuianu a trecut la partidul lui Victor Ponta, Pro România
Actualitate Politic
Senatorul Adrian Ţuţuianu, exclus din PSD, a anunţat luni că se înscrie în partidul lui Victor Ponta, Pro România. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă la Bacău, alături de fostul premier.
$removeTags[„Nu ieşi afară cu
părul ud că răceşti“. Mituri despre răceală]
Adevarul
„Nu ieşi afară cu părul ud că răceşti“. Mituri despre răceală

Un studiu american a arătat că mulţi părinţi apelează atât la recomandările medicilor, cât şi la „strategii folclorice“ când vine vorba să combată răcelile copiilor lor. Cum se explică şi care sunt cele mai frecvente mituri legate de răceală care se transmit de la părinţi şi bunici.

Hotnews
Romgaz ar putea colabora cu azerii de la SOCAR pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră
Economie Energie
Reprezentanţii companiei producătoare de gaze Romgaz şi cei ai companiei azere SOCAR au discutat recent despre posibilitatea colaborării pe proiecte de anvergură. Romgaz intenţionează să îşi extindă activitatea pe pieţele externe. Pe de altă parte, SOCAR şi-a manifestat interesul pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, în parteneriat cu Romgaz.