Hotnews
UPDATE Ședință la PSD după refuzul președintelui Iohannis de numire a unor miniștri. Olguța Vasilescu, propusă la Dezvoltare, iar Mircea Drăghici la Transporturi (surse)
Actualitate Politic
Liderii PSD s-au reunit marți seară într-o ședință a Biroului Politic Național al PSD, la care a participat și premierul Viorica Dăncilă, după refuzul președintelui Klaus Iohannis de a o numi pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor și pe Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării. Social-democrații au votat ca Lia Olguța Vasilescu să fie propusă pentru Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici pentru portofoliul Transporturilor, au spus surse politice pentru HotNews.
Curtea Constituţională a decis: Dacă eşti interceptat, operatorul trebuie să te informeze în 60 de zile
Adevarul
Curtea Constituţională a decis: Dacă eşti interceptat, operatorul trebuie să te informeze în 60 de zile

Curtea Constituţională a României a respins, marţi, ca neîntemeiată, sesizarea Partidului Naţional Liberal cu privire la proiectul de lege referitor la protecţia datelor cu caracter personal în procesul penal.

Hotnews
Preşedintele ALDE european i-a răspuns lui CP Tăriceanu: Nu urmați calea iliberală. Nu în numele nostru, și cu siguranță nu cu numele nostru!
Actualitate Politic
”După cum am subliniat deja în dezbaterea plenară din 3 octombrie a Parlamentului European: nu urmăriți calea illiberală. Nu în numele nostru, și cu siguranță nu cu numele nostru!”, a fost răspunsul preşedintele ALDE european, Guy Verhofstadt, l-a scrisoarea liderului ALDE de la Bucureşti, Călin Popescu Tăriceanu. ”România se află la o intersecție. Guvernul poate alege să utilizeze actuala majoritate parlamentară pentru un câștig politic partizan sau poate alege calea de colaborare cu Comisia de la Veneția”, spune Verhofstadt, într-un răspuns primit de HotNews.ro.
Hotnews
VIDEO Lucrările de demolare și defrișare pentru lărgirea străzii Fabrica de Glucoză, aproape terminate. Cum arată zona
Actualitate Administratie Locala
Primăria Capitalei aproape a terminat lucrările de demolare și defrișare pentru lărgirea străzii Fabrica de Glucoză. Municipalitatea a început pe data de 3 august lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză de la două la patru benzi. Termenul de execuție este 15 luni, însă reprezentanții municipalității promit că va fi gata în 12 luni.
Hotnews
Liga Națiunilor: Muntenegru vs România 0-1/ Victorie cu gust amar: "Tricolorii", în urna a 4-a la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020
Sport Fotbal
Reprezentativa României a învins, marți, selecționata Muntenegrului, scor 1-0, în ultima etapă a grupelor Ligii Națiunilor, însă rămâne în urna a 4-a la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. "Tricolorii" au încheiat grupa pe locul secund, dar se află pe locul al patrulea în clasamentul ocupantelor locului 2 (doar primele două poziții intră în urna a 3-a) și vor avea trei adversari mai bine cotați în următoarea campanie de calificare.
Hotnews
Valeriu Nicolae VIDEOinterviu, partea a 2-a: "Ești femeie? Raportezi că ești bătută? Vine poliția îi dă amendă bărbatului. Îți iei iar bătaie de moarte" - Campania LOVE STORY EDUCATION/Perspektiva
Actualitate Perspektiva
"M-am simțit vinovat că vorbeam despre sărăcie în tot felul de conferințe d-astea circ în fața la mari „scule” din Comisia Europeană și așa mai departe și mi s-a părut că sunt o fraudă. Și am zis O.K., cumva trebuie să încerc să și fac ceva. Bine, nu sunt foarte cinstit cu mine cu chestia asta, prin ’90 începusem să merg la orfelinate, am chinuit-o pe mama să mergem prin orfelinate și să ajutăm. Dar, în general, era vinovăția că eu am avut norocul să mă ajute o grămadă de lume, că am mai mulți bani decât cheltuiesc, de asta am făcut-o." Ce face în Ferentari Valeriu Nicolae eroul părții a doua a interviului LOVE STORY EDUCATION? Dă zile de la el pentru copiii din Ferentari. Le arată ce alternative au în viață. Joacă fotbal cu ei ca să înțeleagă ei mai bine. Uite le arată IT ca să se bucure de lumea în care trăiesc. Îi duce la doctori, de-i nevoie. Lucruri de astea omenești. El este în fapt un om și cum se întâmplă cu astfel de oameni a ajuns "Ursul brun", erou de poveste. Cum nu știi cum se fac oamenii urși? Respinși mereu și mereu și reușind doar înfruntând greutățile? Ia vezi VIDEOinterviul de astăzi. Nu uita: citește și partea întâi a VIDEOinterviului cu Valeriu Nicolae.
SONDAJ Temerile românilor, în comparaţie cu cele ale americanilior
Adevarul
SONDAJ Temerile românilor, în comparaţie cu cele ale americanilior

Principalele probleme cu care se confruntă românii în acest moment sunt costul vieţii de zi cu zi (69%), situaţia economică, costul energiei, iar pe ultimele locuri se află pericolul reprezentat de imigranţi şi terorism (7-5%).

Hotnews
webPR Investiţie în sănătate: Abonamentele private, soluţie pentru accesul la asistenţă medicală de calitate
Economie Companii
Zilnic, 700 de români îşi fac un abonament medical privat. Date recente arată că piața abonamentelor private de sănătate a crescut în ultimii ani, ajungând la 1,5 milioane de abonamente la nivelul întregului sector. Principalii jucători din domeniu estimează că, până în 2020, vom vorbi de un număr de 2 milioane de abonamente medicale private. Această creștere se datorează investițiilor majore în aparatură, infrastructură, personal și servicii, dar și preocupării pe care populația o arată faţă de sănătatea proprie. O componentă deloc de neglijat este accesul dificil, în termeni de necesitate, timp şi calitate, la servicii medicale de bază, în sistemul public. Cum se face că într-o țară cu asistență medicală de stat, în care 90% dintre cetățeni sunt asigurați, oamenii se îndreaptă către privat?
Hotnews
Se poate pierde dreptul la concediu de odihnă anual? Noi hotărâri CJUE
Dosare Juridice Opinia Specialistilor Stoica & Asociatii
Dreptul la concediu anual este un drept fundamental prevăzut de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene. În legislația internă, dreptul la concediu anual este un drept principal derivat din dreptul fundamental la odihnă, prevăzut de Constituția României. Codul muncii enumeră drepturile principale ale salariatului, iar printre acestea se regăsește și dreptul la concediu anual plătit.
Hotnews
Dan Bucșa, UniCredit: Am putea avea două trimestre consecutive de contracție economică spre finalul anului 2019 sau în 2020. Trebuie făcute investiții și atrase fonduri europene
Economie Finante & Banci
România ar putea înregistra două trimestre consecutive de contracție economică, adică ceea ce se cheamă recesiune, spre finalul anului 2019 sau în 2020, dar nu vom vedea scăderi de minus 7%, cum am văzut în criza precedentă, a explicat marți Dan Bucșa, economist-șef al UniCredit pentru Europa de Est, la o întâlnire cu ziariștii.
Hotnews
SONDAJ Ce credeți despre situația produsă de decizia președintelui Iohannis în privința Olguței Vasilescu?
Actualitate Politic
Olguța Vasilescu s-a trezit marți după-amiază fără portofoliu în Guvern, după ce președintele Iohannis a acceptat revocarea ei din funcția de ministru al Muncii, dar a respins numirea ei la Transporturi. Ce crezi despre situația produsă de decizia președintelui?Participă la sondajul HotNews.ro
Hotnews
​VIDEO Rezistența urbană de pe Șoseaua Giurgiului. Oamenii care s-au bătut 6 ani să dărâme un bloc apărut sub geamul lor / Luminița Șandru: Am ajuns să ne bucurăm de ceva ce ar trebui să fie normalitate
Actualitate Esential
În 2012, pe spațiul verde de lângă blocul lor a început să răsară o construcție nouă de 4 etaje, aproape lipită de ferestrele lor. Au știut de la început că nu este în regulă, deși organele de control au ignorat sesizările, iar după 6 ani de procese au reușit să demoleze - pentru prima oară în București - un bloc construit ilegal. Este vorba despre locuitorii din Șoseaua Giurgiului 164, o poveste impresionantă despre lupta cu sistemul, curaj și un precedent care îi va face pe primari și speculanții imobiliari să se gândească de două ori înainte de a aproba ilegal o construcție.
VIDEO Muntenegru - România 0-1: Victorie amară cu un gol comic! Naţionala „tremură“ cu gândul la Euro 2020
Adevarul
VIDEO Muntenegru - România 0-1: Victorie amară cu un gol comic! Naţionala „tremură“ cu gândul la Euro 2020

Tricolorii au încheiat prima ediţie a Ligii Naţiunilor pe locul 2 şi rămân în liga a treia a fotbalului european. Drama e că vor avea un drum infernal pentru a ajunge la următorul turneu final.

Hotnews
Riscul apariției unei recesiuni în SUA în 2020 crește la 35%, pe fondul tensiunilor cu China (sondaj Reuters)
Economie Finante
Probabilitatea unei recesiuni în SUA în următorii doi ani, deși se păstrează mică, s-a ridicat la o medie 35% de la 30%, arată un sondaj Reuters realizat în perioada 13-19 noiembrie, în cadrul căruia au fost intervievați peste 100 de economiști, scrie Reuters.
Hotnews
Digi 24: Şeful CNCD explică procedura după acuzaţiile lui Laufer. Ce trebuie să facă Iohannis
Revista Presei Subiectele Zilei
Lead: Preşedintele Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, a declarat la Digi24 că acuzaţiile lui Ilan Laufer sunt extrem de grave, fiind un subiect sensibil nu numai în România, ci şi în întreaga lume.