Hotnews
VIDEO Crimeea: Nouă morţi în incendiul a două nave în apropiere de strâmtoarea Kerci
Actualitate International
Nouă persoane au murit în incendiul a două nave sub pavilion tanzanian în apropiere de strâmtoarea Kerci, în largul peninsulei Crimeea anexată de Rusia în 2014, au anunţat luni autorităţile ruse, citate de AFP.
Speriaţi de gripă, românii au lăsat farmaciile fără tratamente
Adevarul
Speriaţi de gripă, românii au lăsat farmaciile fără tratamente

E criză de vaccin antigripal în farmacii. Şi nu doar serul împotriva gripei lipseşte, ci şi antiviralul Tamiflu, care se administrează persoanelor diagnosticate cu gripă. Alarmaţi de numărul mare de îmbolnăviri, dar şi de cele 25 de decese, din care cinci au fost confirmate doar luni, românii au dat buluc în farmacii pentru a-şi cumpăra serul antigripal.

Hotnews
LIVEVIDEO UPDATE Theresa May continuă negocierile pentru Brexit / Premierul britanic renunţă la taxa pentru obţinerea statutului de rezident permanent
Actualitate International
Premierul britanic Theresa May a încercat luni seară să spargă blocajul parlamentar cu privire la Brexit propunând căutarea unor noi concesii din partea UE pentru a preveni controale vamale la graniţa irlandeză. May a spus că se va întoarce la Bruxelles pentru a discuta plasa de siguranţă, menită să prevină revenirea la graniţa fizică între cele două Irlande după Brexit. De asemena, liderul conservator a anunţat că va aboli taxa pe care cetăţenii europeni trebuie să o plătească pentru aplicarea la statutul de rezident permanent.
Hotnews
Ministrul Educaţiei revine asupra declaraţiei privind repetenţii la clasa I: Eu am pus o întrebare şi toată lumea a înţeles că Andronescu vrea să-i lase repetenţi / Poate îi vom chema vara să recupereze
Actualitate Educatie
Ecaterina Andronescu revine asupra declaraţiei potrivit căreia elevii de la clasele primare vor putea fi lăsaţi repetenţi. Potrivit ministrului Educaţiei, noua lege va cuprinde prevederi cu privire la felul în care va fi redus analfabetismul funcţional şi la modul în care elevii pot recupera ceea ce nu au învăţat în timpul anului şcolar.
Hotnews
Actualitate International
Directorul unui post de radio din Baja California, din nord-estul Mexicului, a fost omorât, a anunţat luni guvernatorul local, relatează AFP.
Cazul românului care şi-a câştigat dreptul la tratament în instanţă, obligând statul să-i deconteze medicamentul necesar
Adevarul
Cazul românului care şi-a câştigat dreptul la tratament în instanţă, obligând statul să-i deconteze medicamentul necesar

Victorie pentru un pacient român care a dat statul român în judecată. A reuşit să obţină tratamentul pentru scleroză multiplă de care are mare nevoie. Decizia aparţine Curţii de Apel Bucureşti care a hotărât, pe 17 ianuarie, ca Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Guvernul României să dea undă verde pentru tratamentul bolnavului român.

Hotnews
Euro trece de pragul de 4.7 lei şi testează noi niveluri de confort
Economie Finante & BăNci
Monedele europene au fost luni în scădere faţă de euro cu excepţia forintului care a rămas în apropierea celei mai bune poziţionări din ultimele şapte luni la 317.45/EUR. În ciuda tentativei BNR de a reduce lichiditatea pe piaţa monetară atrăgând lei de la băncile comerciale, EURRON continuă să rămână pe un trend crescător urcând peste 4.7050, arată o analiză trimisă luni investitorilor de către o bancă comercială.
Hotnews
Economia mondială încetineşte mai repede decât se estima / FMI reduce previziunile de creştere pentru Germania, Franţa şi Italia
Economie Finante
FMI a prezentat luni, în faţa elitei economice mondiale reunite la Davos, tabloul unei creşteri mondiale încă solide, dar care încetineşte mai repede decât se estima, pe fondul tensiunilor comerciale şi a riscurilor politice, precum Brexit în Marea Britanie sau fronda socială din Franţa, scrie AFP.
Hotnews
Desantul chinez
Actualitate Opinii
Area 1, o companie americană de securitate cu sediul în California, înfiinţată în anul 2013 de foşti agenţi ai NSA, a dezvăluit în decembrie 2018 că a descoperit un atac provocat de hackeri de elită angajaţi de armata chineză, care au reuşit să îşi creeze şi să-şi menţină timp de trei ani accesul la peste 1000 de documente (telegrame) confidenţiale vehiculate pe canale diplomatice din Uniunea Europeană. Totul ar fi pornit, în opinia Area 1, de la un atac de tip phishing ce a vizat comunicaţiile unor diplomaţi ai Republicii Cipru ce a avut succes şi care le-a dat ulterior hackerilor chinezi acces la întreaga reţea de comunicaţii diplomatice a UE.
Hotnews
Administratorul paginii "Rezist" îşi cere scuze pentru atacul la adresa lui Cioloş: A fost o opinie personală
Actualitate Politic
Administratorul paginii de Facebook a comunităţii Rezist, Petre Sârbu, a venit cu precizări dupa postarea de dimineaţă în care era atacat liderul PLUS, Dacian Cioloş, afirmând că a fost "purtat de val" şi că ceea ce a scris a fost o "opinie personală", nu a comunităţii.
Hotnews
Încă doi oameni au murit de gripă. Numărul deceselor a urcat la 25
Actualitate Sanatate
Numărul deceselor cauzate de gripă a urcat la 25, a anunţat luni Institutul Naţional de Sănătate Publică. Cele mai recente două decese din cauza gripei s-au înregistrat luni: un bărbat în vârstă de 61 de ani din Prahova şi o femeie în vârstă de 74 de ani din Ialomiţa. Ambii erau infectaţi cu virusul gripal AH1, aveau şi alte afecţiuni şi nu erau vaccinaţi anti-gripal.
Hotnews
Anul 2019 va fi un an tumultos din perspectiva impunerii regulilor de concurenţă
Dosare Juridice Opinia Specialistilor Peli Filip
Anticipăm turarea motoarelor Consiliului Concurenţei şi nu ar fi o speculaţie dacă am spune că am trăit un adevărat "raid aerian". Ne aşteptăm la un an tumultuos pentru agenţii economici şi în 2019, din perspectiva impunerii regulilor de concurentă. Consiliul Concurenţei rămâne o autoritate de top care funcţionează la standarde europene, cu o activitate care o depăşeşte în unele situaţii pe cea din cadrul autorităţilor de concurenţă din ţările vecine.
Hotnews
Adrian Ţuţuianu a trecut la partidul lui Victor Ponta, Pro România
Actualitate Politic
Senatorul Adrian Ţuţuianu, exclus din PSD, a anunţat luni că se înscrie în partidul lui Victor Ponta, Pro România. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă la Bacău, alături de fostul premier.
Hotnews
Iulian Bulai (USR), admis în grupul politic ALDE de la APCE: Liberalii germani, olandezi şi austrieci au semnat o moţiune de excludere a ALDE România din ALDE Europa
Actualitate Politic
Deputatul USR Iulian Bulai a declarat că a fost admis luni în grupul ALDE de la Adunarea Parlamentară a Consiliului European, însă o afiliere la nivel european va fi decisă de conducerea formaţiunii. Bulai a adăugat faptul că liberalii germani, liberalii olandezi şi liberalii austrieci au semnat o moţiune de excludere a ALDE România din ALDE Europa.
Hotnews
Romgaz ar putea colabora cu azerii de la SOCAR pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră
Economie Energie
Reprezentanţii companiei producătoare de gaze Romgaz şi cei ai companiei azere SOCAR au discutat recent despre posibilitatea colaborării pe proiecte de anvergură. Romgaz intenţionează să îşi extindă activitatea pe pieţele externe. Pe de altă parte, SOCAR şi-a manifestat interesul pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, în parteneriat cu Romgaz.
Hotnews
Antrenorul belgian Thierry Van Cleemput confirmă: "Urmează o perioadă de probă cu Simona Halep"
Sport Tenis
Antrenorul belgian Thierry Van Cleemput a recunoscut faptul că va exista o perioadă de probă în colaborarea lui cu Simona Halep. "Urmează probabil un test, poate o colaborare, nimic nu este decis încă. Trebuie să o antrenez, să o însoţesc la turnee pentru a vedea dacă asta poate funcţiona. Avem şansa de a face asta cu calm, fără precipitare", a precizat Van Cleemput.
Hotnews
Digi24 Oraşul din România care a atras în ultimii ani multinaţionale din Germania, Austria sau Italia : „N-avem şomaj aici, este 0!”
Actualitate Esential
Aparent condamnate la un viitor lipsit de investiţii, inţiative de dezvoltare sau locuri de muncă, sunt şi oraşe mici care reprezintă o adevărată mină de aur, mai ales pentru investitorii străini. Grupul german Daimler, de exemplu, îşi extinde activitatea din Sebeş şi începe să producă o nouă cutie de viteze pentru automobile Mercedes. Miza e cu atât mai mare cu cât Daimler este al doilea cel mai mare exportator din economia românească.