OFICIAL Limite pentru români la accesarea de credite, de la anul. BNR a votat limitarea gradului de îndatorare
Adevarul
OFICIAL Limite pentru români la accesarea de credite, de la anul. BNR a votat limitarea gradului de îndatorare

Banca Naţională a României (BNR) a votat miercuri regulamentul care prevede impunerea unor grade maxime de îndatorare pentru creditele acordate persoanelor fizice. Astfel, gradul maxim de îndatorare va fi de 40% pentru creditele în lei şi 20% pentru cele în euro, indiferent de destinaţia creditului. Măsura se va aplica atât în cazul creditelor ipotecare, cât şi în cazul creditelor de consum.

UPDATE CSM: Ordonanţa pe Legile Justiţiei nu se aplică retroactiv. Procurorii din DNA, DIICOT şi PG rămân în funcţii
Adevarul
UPDATE CSM: Ordonanţa pe Legile Justiţiei nu se aplică retroactiv. Procurorii din DNA, DIICOT şi PG rămân în funcţii

Secţia pentru procurori a CSM a stabilit că procurorii din Parchetul General, DNA şi DIICOT care au fost numiţi în aceste funcţii pe baza fostei legi îşi păstrează funcţiile. Prevederile Ordonanţei pe Legile Justiţiei nu se aplică retroactiv. Această decizie nu se aplică însă procurorilor delegaţi.

Hotnews
BNR confirmă că va limita gradul de îndatorare la 40% din venitul net la creditele în lei şi 20% la cele în valută 
Actualitate Esential
Nivelul maxim al gradului de îndatorare va fi de 40% din venitul net la creditele în lei şi 20% la cele în valută începând din 1 ianuarie 2019, în timp ce pentru pentru creditele aferente achiziţionării primei locuinţe rata maximă de îndatorare este majorată cu 5 puncte procentuale, potrivit Regulamentului pentru modificarea și completarea Regulamentului BNR.
Hotnews
UPDATE PSD şi ALDE au căzut de acord asupra legii offshore; Suciu: 50% din producţia de gaz să se tranzacţioneze pe bursă / deduceri de 30%
Economie Energie
PSD şi ALDE au ajuns la un consens în privinţa modificărilor la legea offshore, liderul deputaţilor PSD Daniel Suciu precizând că, în urma şedinţei din coaliţie, s-a decis ca 50% din producţia de gaz din Marea Neagră să se tranzacţioneze pe bursa din România, iar investiţia celor care operează să se deducă maxim 30% din impozitul pe venitul suplimentar, potrivit Agerpres.
Hotnews
Povestea medicului în vârstă de 106 ani care nu are de gând să se oprească/ "De multe ori oamenii mă întreabă cum de am trăit atât de mult și eu le zic:" Asta e doar noroc, nimic altceva "
Science Interviuri
Dincolo de longevitate, ceea ce îl diferențiază pe Frankland este claritatea minții sale. Acum scrie o lucrare despre modul în care a fost descoperită penicilina cu Fleming. ​"De multe ori oamenii mă întreabă cum de am trăit atât de mult și eu le zic:" Asta e doar noroc, nimic altceva ", spune medicul, potrivit CNN.
Hotnews
VIDEO: Moderatorii de pe Facebook: "Am vazut sute de decapitari"
Actualitate International
Platformele de social media plătesc armate de moderatori care elimină conținutul inadecvat pentru ca utilizatorii să nu fie expuși la violență și alte materiale care să-i afecteze, potrivit CNN.
Hotnews
Dăncilă: Oficialii Emiratelor Arabe sunt interesați de construcția portului București pe canalul Dunăre – București / Erdogan a arătat interes față de construcția unui spital la Constanța
Revista Presei Radio Tv
Premierul Viorica Dăncilă a spus miercuri seară la Antena 3 că în timpul vizitei în Turcia și în Emiratele Arabe Unite a prezentat proiectele în parteneriat public-privat și că președintele Recep Erdogan a prezentat interesul pentru construcția unui spital la Constanța, pe când oficialii țării Emiratele Arabe sunt interesați de construcția portului București pe canalul Dunăre-București.
Hotnews
Pe intelesul tuturor: OUG 92 de modificare a legilor justitiei
Actualitate Opinii
În primul rând că OUG nu a avut la bază un studiu de impact pentru a vedea câți procurori sunt în această situație. Se vorbește că ar fi vorba de 40-50 de procurori, ceea ce înseamnă o treime din procurorii DNA. Rămâne în discuție dacă perioada de la INM este inclusă în vechime: vechea legea spune că da, noua lege că de acum încolo, ba. Numai CSM poate spune acest lucru. Toate actele îndeplinite în cauzele penale de către procurori, până miercuri inclusiv, rămân valabile. Dar de joi încolo trebuie efectuate doar de procurorii care îndeplinesc condițiile din noile reglementări.
Hotnews
Brexit: posibilitatea unui acord "există în continuare" potrivit Angelei Merkel
Sport Fotbal
Cancelarul german a estimat miercuri că posibilitatea unui compromis cu Londra privind o ieşire organizată a Regatului Unit din Uniunea Europeană "există în continuare", dar a avertizat că Germania se pregăteşte şi pentru o ruptură fără acord, potrivit Rador, care citează La Libre.